06
Aralık
2021
Enerji Alanında İhtisaslaşan Üniversitemizde Proje Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

YÖK tarafından “Enerji” alanında pilot seçilen üniversitemizin çalışmaları hızla devam ediyor.  Enerji alanında ihtisaslaşan üniversitemiz, diğer üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması konusundaki tecrübelerinden faydalanarak istişare toplantıları yapmaya başladı. 



Bölgesinin enerji alanında kalkınmasına öncü olacak şekilde kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak ürettiği projelerle hem iline hem de bölgesine katma değer oluşturmayı hedefleyen üniversitemiz, projelerinin sahada hayat bulması için çalışmalarına durmadan devam ediyor.  
İlk olarak Bingöl Üniversitesi ile daha sonra da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile görüşen üniversitemizin çalışma ekibi, ön hazırlıklarını hızla tamamlamaya çalışıyor.  Akademik üretim, uzman yetiştirme, sanayiye destek ve toplumsal katkı konuları üzerinde şekillenecek olan projelere ilişkin karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı görüşmelerde, ihtisaslaşan üniversitelerin süreçlerine yönelik bilgiler alındı.



Enerji alanının çok geniş bir alan olduğunu ve bu alanda birçok çalışma yürütülebileceğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yapılacak olan paydaş toplantılarına ilişkin bir çalışma takvimi oluşturduklarını kaydetti. Enerji alanında yürütülecek projelerin devamlılığı için paydaş desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Demir, fikir birliği ile üretilen işlerin hem ilimize hem de bölgemize önemli faydalar sunacağını belirtti.