19
Nisan
2022
Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve Kültürel Boyutlarıyla Göçlerin Geleceği Uluslararası Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (United Nations High Commissioner for Refugees) ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı desteğiyle üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşen “Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve Kültürel Boyutlarıyla Göçlerin Geleceği Uluslararası Sempozyumu” başarıyla tamamlandı.



14-15 Nisan 2022 tarihleri arasında Üniversitemiz Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma; 16 ülkeden 159 akademisyen İngilizce, Arapça ve Türkçe bildiri sundu. 20 oturumun gerçekleştiği sempozyum kapsamında 129 tam metin bildiri bilim dünyasına kazandırıldı.



Başarıyla tamamlanan sempozyumla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin öğretim elemanlarının akademik düzeylerini yükseltmelerine katkı sunmak, öğrencilerinin gelişimlerine destek olmak ve ülkemiz için önem arz eden konulara değinmek amacıyla ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Sempozyumda sunulan bildirilerin akademik niteliklerinin yüksek olduğunu belirten Rektör Demir, sempozyumun hazırlık aşamasından tamamlanmasına kadar geçen süreçte emek veren sempozyum düzenleme kurulu üyelerine ve sundukları bildirilerle sempozyumun niteliğini artıran katılımcılara teşekkür etti.