27
Mayıs
2022
Dünya Petrol Mühendisleri Topluluğundan Üniversitemiz Öğrencilerine Bir Mükemmellik Ödülü Daha

Üniversitemiz Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü bünyesinde faaliyet yürüten Petrol Mühendisleri Topluluğu öğrencileri, başarılı çalışmalarından dolayı Dünya Petrol Mühendisleri Topluluğu (Society of Petroleum Engineers, SPE) tarafından ikinci defa mükemmellik ödülüne layık görüldü.



Dünya Petrol Mühendisleri Topluluğu tarafından üniversitelerin petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünde eğitimlerini sürdüren başarılı öğrenci gruplarının desteklenmesi amacıyla 2021 yılından itibaren verilmeye başlanan Öğrenci Bölümü Mükemmellik Ödülü’nün  (Student Chapter Excellence Award for 2022) sahibi 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da üniversitemiz Petrol Mühendisleri Topluluğu öğrencileri oldu.



Dünya genelinde faaliyet yürüten yüzlerce öğrenci topluluğu arasından ödüle layık görülen Petrol Mühendisleri Topluluğu öğrencileri, yıl boyunca birçok teknik ve sosyal etkinlik düzenlediklerini, Fatih Sondaj Gemisi’ne ilk teknik geziyi düzenleyen topluluk olduklarını belirttiler. Bu ödülün hem kendileri hem de üniversitemiz için sevindirici olduğunu belirten topluluk öğrencileri, topluluğun akademik danışmanı Doç. Dr. Şükrü Merey öncülüğünde faaliyetlerine devam edeceklerini ifade ederek verdikleri desteklerden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür ettiler.