28
Eylül
2022
Drama Etkinlikleriyle İngilizce Eğitimlerini Tamamlayan Miniklere Sertifikaları Verildi

Hayat boyu öğrenme ilkesiyle 7’den 70’e her bireyin eğitim süreçlerine destek sunmayı amaç edinen üniversitemizde, 7-13 yaş arası Drama Etkinlikleriyle Genel İngilizce Öğrenme kursu eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklara sertifikaları verildi. Üniversitemiz Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 27 Eylül 2022 tarihinde Merkez Kampüs Drama Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine, Batman Valisi Ekrem Canalp ile eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Uluslararası Batman Sempozyumuna onur konuğu olarak katılmak üzere Batman’da bulunan Prof. Dr. Ruşen Keleş’in yanı sıra öğrenciler ve velileri katıldı.



Haftada 3 saat olmak üzere 24 hafta süren eğitimleri tamamlayan 19 çocuk, oynadıkları oyunlarla hem İngilizce öğrendi hem de eğlenceli vakit geçirdi. Kursu başarıyla tamamlayan çocuklar sahnede sergiledikleri İngilizce oyunlarla katılımcılardan alkış aldı.

Kurstaki drama eğitimlerini veren Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Başaran, temel amaçlarının çocuklara hissettirmeden farklı oyunlar aracılığıyla onların İngilizce öğrenmelerini sağlamak ve kendi aralarındaki iletişimlerini artırmak olduğunu belirtti.



Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alırken eğlenmelerinin öğrenme motivasyonlarını artırdığını kaydeden Rektör Demir, sadece üniversite öğrencilerine değil hayat boyu öğrenme ilkesiyle her yaşta ve eğitimin her kademesindeki bireylere farkı tekniklerle eğitim imkânı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Bu tür etkinliklerin artması için gayret gösterdiklerini belirten Rektör Demir, etkinliği düzenleyen Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkez Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Etkinlik, Vali Ekrem Canalp ile eşi Dr. Ayten Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Prof. Dr. Ruşen Keleş’in çocuklara sertifikalarını vermelerinin ardından sona erdi.