Temmuz
Diş Hekimliği Fakültesine Öğrenci Alımı İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor

Göreve geldiği günden bu yana Batman Üniversitesinin gelişimi ve değişimi için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alımı yapılabilmesi için gerekli olan süreçleri titizlikle takip ediyor. 2022 yılı itibariyle Diş Hekimliği Fakültesinin yapım izninin kabul edilmesinin ardından proje ve ihale çalışmaları hızlandırıldı. Batman Valisi Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in destekleri ile Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığından Dış Hekimliği Fakültesine ilişkin projenin onayının ardından Cumhurbaşkanlığı onayı bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı onayından sonra yaklaşık olarak üç yıl içerisinde tamamlanması planlanan Diş Hekimliği Fakültesinde hem klinik tedavi verilmesi hem de öğrenci kabulü için başvuruda bulunuldu. Diş Hekimliği Fakültesinin inşaatı ve öğrenci alım süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, derslik ve preklinik açıp öğrenci alma konusunda fakülte inşaatının bitimi beklenmeden ek ödenek talebinde bulunulduğunu ve geçici derslik ile preklinik yapımı projesinin hazırlanmaya başladığını söyledi. Diş Hekimliği Fakültesinin hem üniversitemize hem de şehrimize kazandırılmasının ardından öğrenci alımı yapılması için süreçleri yakından takip ettiklerini anlatan Rektör Demir, Batman Üniversitesinin prestij fakültelerinden olan Diş Hekimliği Fakültesi binasının kısa sürede tamamlanarak öğrenci alımının yapılması için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.