25
Temmuz
2024
Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Projesi Tamamlandı

Vali Ekrem Canalp ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir Üniversitemiz Diş Hekimliği Uygulama Hastanesi Arazisinde İncelemelerde Bulundu
2023- 2024 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alan Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinin uygulamalı öğrenci eğitimleri ile ağız ve diş sağlığı hizmeti vereceği uygulama hastanesinin arazi tahsisinin yapılmasının ardından proje planları tamamlanarak, temel atma törenleri için hazırlıklara başlandı. Arazi tapusunun Vali Ekrem Canalp tarafından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teslim edildiği 25 dönümlük toplam alanda yapılacak olan Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin 2026’da bitirilmesi hedefleniyor.



Batman Valisi Ekrem Canalp ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir projeye dair Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesine tahsis edilen arazide incelemelerde bulundu. Vali Ekrem Canalp, Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi projesi hakkında yaptığı konuşmasında; “Bu projeyi tamamladığımız zaman, Fakültemiz ve Fakülte Hastanesi sadece Batman değil bölgesel olarak hizmet veren bir merkez haline gelecek. Bu proje sayesinde Batman, ağız ve diş sağlığı söz konusu olduğu zaman bütün bölgenin çekim alanı haline gelecektir. Dolayısıyla da diğer komşu ilçelerden ve illerden de burada ileri seviye diş sağlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız, gelip Batman’dan bu hizmeti alacaktır. Batman bu anlamda bölgenin merkezi olacak. Diş Hekimliği Fakülte binası projesi; sağlık alanında Batman’ımızda var olan kapasite kadar yapılmış olan yeni yatırımların da ne kadar değerli ve esaslı olduğunu anlatmaya tek başına yetiyor. Yani Batman var olan kapasitesini ikiye katlıyor. Diş Hekimliği Fakültesi, bina projemizin tamamlanmasıyla çok esaslı bir kamu hizmeti sunacaktır. Sağlık alanında Batman, kuruluşundan bu tarihe kadar sadece hastaneler ve Diş Hekimliği Fakültesi olarak değil; taşramızda, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde, merkezdeki mahallerimizde aynı anda yatırımların bu kadar coşkulu, bu kadar yoğun bir şekilde yapıldığı başka bir dönem yoktur. Şu anda içinde bulunduğumuz bu dönem, sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri açısından Batman’da gerçek anlamda bir patlamanın yaşandığı bir dönemdir. Bütün binalarımızı yeniliyoruz, sağlık tesislerini yeniliyoruz. Önümüzdeki iki üç yıl içinde yapılmış olan sağlık yatırımlarının 50 yıllık ihtiyacın tamamını karşılayacaktır. Geriye tek bir hedefimiz kalıyor. O da Batman Üniversitesine Tıp Fakültesini kazandırmak. Diş Hekimliği Fakültesini başardığımız gibi Tıp Fakültesi çalışmalarına da Sayın Rektörümüzle birlikte devam edeceğiz. Bundan sonra bu istikametteki adımlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.



Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ise yaptığı açıklamada “Diş Hekimliği Fakültesi binamızı ileri düzey sağlık hizmetinin sunulması açısından son derece modern ve ergonomik olarak tasarladık. Önümüzdeki günlerde temel atma törenimizi gerçekleştireceğiz. Üniversitemize tahsis edilen 25 dönümlük arazimizde geleceğe ilişkin pek çok proje faaliyete geçirilecektir. Bu bağlamda Diş Hekimliği Fakültesinin yanı sıra Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun bir arada bulunacağı Sağlık Kampüsü projemiz için de çalışmaları başlatmış bulunuyoruz.” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi Hizmet Binası projesinde; 84 ünit, 4 derslik, 1 ameliyathane, 7 Laboratuvar (1 adet Mikrobiyoloji Laboratuvarı, 2 adet Protez Laboratuvarı, 1 adet Öğrenci Laboratuvarı, 1 adet Temel Bilimler Laboratuvarı, 1 adet Fantom Laboratuvarı, 1 adet Bilgisayar Laboratuvarı) 70 ofis ve 189 kişi kapasiteli 1 konferans salonu planlandı. Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastane binası yapımına ilişkin ihale 29 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek olup, ihalenin 27 Ağustos 2024 tarihinde yapılacağı bildirildi.