Dicle İlkokulu Öğrencileri Üniversitemiz Kütüphanesini Ziyaret Etti

Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle küçük ziyaretçilerine kapılarını açan Üniversitemiz Merkez ve Çocuk Kütüphanesi, Dicle İlkokulu öğrencileri tarafından ziyaret edildi. 31 Mart 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarette öğrenciler kitapları yakından tanıma fırsatı buldu. Kütüphane kuralları hakkında yetkililerden bilgi alan öğrenciler, kütüphanede bulunan bölümleri dolaşarak bir süre kitap okudu.

Rektör Demir: “Geleceğimiz Kitap Okuyan Gençlerle Daha Da Şekillenecek”
Gençlerin yüzlerini ileriye dönük şekilde, geçmiş değerlerini unutmadan, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriden faydalanmalarını sıklıkla tavsiye eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, içinde bulunduğumuz bilgi çağının en önemli kaynağı ve yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçası olan kütüphanelerin kazanımlarının çok fazla olduğunu söyledi. Rektör Demir, kişinin kendisini geliştireceği yegâne yerlerin kütüphaneler olduğuna dikkat çekerek geleceğimizin kitap okuyan gençlerle daha da şekilleneceğini kaydetti.