14
Mart
2023
Depremden Etkilenen Çocuklar Üniversitemizde Gönüllerince Eğlendi

Üniversitemizde Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Süveybe Ana Öğrenci Yurdunda misafir edilen çocuklar ve ailelerin katıldığı bir etkinlik düzenlendi. 13 Mart 2023 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve Prof. Dr. Rohat Cebe, Genel Sekreter Ali Yılmaz ile akademik ve idari personel katıldı.



Rektör Demir: “Biz Türkiye Olarak Çok Büyük Bir Aileyiz”
Depremden etkilenen çocuklara yönelik psikososyal destek sağlamak amacıyla çeşitli oyunların yer aldığı etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ve çocukların çeşitli sosyal faaliyetler ile yakın zamanda yaşadıkları olumsuz olayları üzerlerinden atmalarını amaçladıklarını ifade etti. Rektör Demir konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz Türkiye olarak çok büyük bir aileyiz. Hepimiz elimizden geldiği müddetçe geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, ciğerparelerimizin yarınlarına nasıl katkı sunabiliriz telaşı içerisindeyiz. Bir eğitim kurumu olarak öğrencilerimizin, evlatlarımızın geleceklerini bir adım daha ileriye taşımak için yapılabilecek tüm çalışmaları destekliyoruz”.



Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesindeki spor salonunda çeşitli çizgi film karakteri kostümleri giyen gönüllü öğrenciler ile eğlenen çocuklara yönelik çuval yarışı, yüz boyama, halat çekme, balon şekillendirme, sihirbazlık gösterileri ve zorlu parkur oyunları gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte sosyal hayatlarında çocukların severek tükettiği birçok ikram ile adaptasyonlarını geri kazanmaları sağlandı. Etkinliğin sonunda üniversitemize hatıra olarak Türkiye haritasının çizildiği pankartta parmak boyama ile çocukların el baskısı ölümsüzleştirildi.