23
Mart
2023
Depremde Hayatını Kaybedenlerin Hatırasına Üniversitemizde Fidan Dikildi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hatırasına, Dünya Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikimi gerçekleştirildi. 22 Mart 2023 tarihinde Üniversitemiz Batı Raman Kampüsünde gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine, Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Vekili Kadir Kılıç, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Adem Taşkın, Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in eşi Zeynep Demir ve Batman Orman İşletme Müdürü Huriye Öztürk’ün yanı sıra depremin ardından şehrimizde misafir edilen vatandaşlar katıldı.



 
Vali Vekili Kılıç: “Sevinçler Nasıl ki Paylaşıldıkça Artıyorsa, Üzüntüler de Paylaşıldıkça Azalacaktır”
 
Batı Raman Kampüsünde belirlenen alana, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hatırasına fidan dikiminin gerçekleştirilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Vekili Kadir Kılıç şu sözleri kullandı: “Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Orman haftası etkinlikleri kapsamında deprem bölgelerinden gelerek ilimizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizle, çocuklarımızla, ailelerimizle beraber hem geleceğe daha güzel bir dünya bırakmak adına, hem de yaşadığımız elim afet sonrasında yeniden geleceğe ümitle bakabilmek adına bu programı düzenledik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Sevinçler nasıl ki paylaşıldıkça artıyorsa, üzüntüler de paylaşıldıkça azalacaktır. Devletimiz ve milletimiz el ele vererek, omuz omuza yürüyerek bugünleri de hep birlikte aşacaktır. Diktiğimiz ağaçlar gibi inşallah hem pırıl pırıl çocuklarımız hem de gençlerimiz geleceğe umut olacaklar. Bu zor günleri de hep beraber atlatacağız.”
Etkinliğin ardından depremden etkilenen ve şehrimizde misafir edilen vatandaşlarla üniversitemiz yemekhanesindeki yemekte bir araya gelen Valimizin eşi Dr. Ayten Canalp, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. 



 
Rektör Demir: “Depremde Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımızın Hatıralarının Üniversitemizde Yaşayacak Olmasından Gurur Duyuyoruz”
 
Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hatıralarının üniversitemizde yaşayacak olmasından gurur duyduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi. Baharın doğada oluşturduğu canlılığın, renkliliğin büyük umutları da beraberinde getirdiğini kaydeden Rektör Demir, toprakla buluşturulan fidanların depremden etkilenen vatandaşlarımıza yeni umutlar ve güzel bir gelecek, ülkemize de bereket getirmesini dilediğini ifade etti.  Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızla her zaman yardımlaşma duygusu içinde olacaklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.