01
Nisan
2022
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder Üniversitemizi Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder üniversitemizi ziyaret etti. 31 Mart 2022 tarihinde Batı Raman Kampüsü Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Batman Üniversitesinin gelişimini yakından takip ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, üniversitemizin yaptığı çalışmalarla bölgesinde adından söz ettiren bir üniversite olacağına inandıklarını söyledi. Üniversitemizde yapılan çalışmalara destek vermekten mutluluk duyacaklarını dile getiren Ahmet Minder, Rektör Demir’e çalışmalarında başarılar diledi.



Rektör Demir: “Tıp Fakültesi İle Birlikte Eğitim Kalitemiz Artacak ve Şehrimiz Cazibe Merkezi Haline Gelecek”
Kalite yolculuğunu hızla tamamlamaya ve kaliteyi kurum kültürü haline getirmeye çalışan üniversitemizde önemli çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Prof. Dr. İdris Demir, akademik ve fiziki gelişimlerin tamamlanarak imkânların iyileştirilmeye çalışıldığını belirtti. Üniversitemizin ve şehrimizin özlemi olan Tıp Fakültesi ihtiyacını gidermek adına Tıp Fakültesini üniversitemiz bünyesine kazandırmak için yoğun bir gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Göreve geldiğim günden bu yana Tıp Fakültesini hem üniversitemize hem de şehrimize kazandırmak ilk projelerimiz arasında yer aldı. Bununla ilgili olarak gerekli çalışmalarımızı tamamladık ve bu talebimizi ilgili makamlara ilettik. Tıp Fakültesinin kurulmasıyla birlikte hem eğitim kalitemiz artacak hem de tıp teknolojisi ile birlikte hastanelerimiz de gelişecek. Bu durum hem ilimizin kalkınmasına hem de cazibe merkezi olmasına imkân sağlayacak. Tıp Fakültesinin kurulması için öncelikli sorumluluğun Batman Üniversitesinde olduğunu biliyoruz ve bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”



Öncelikli hedeflerinin insan olduğuna dikkat çeken Rektör Demir, Tıp Fakültesini şehrimize ve üniversitemize hediye edebilmeyi çok istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Demir, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder’e günün anısına hediye takdim etti.