Aralık
Çorbada Tuzum Olsun Projesi Kapsamında Rektör Demir Öğrencilere Çorba İkramında Bulundu

Öğrencilerinin nitelikli ve donanımlı bir eğitim alma imkânını sağlamak adına çalışmalarına hızla devam eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 12 Aralık 2022 tarihinde Merkez Kütüphaneyi ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti ve onlara çorba ikramında bulundu.

Batman Üniversitesi Koruma ve Geliştirme Vakfı tarafından başlatılan uygulama kapsamında akşam saatlerinde Batı Raman Kampüsü Merkez Kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunuluyor. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Demir, öğrencilerin beslenme ve ulaşım imkânlarına katkı sağlamak adına önemli çalışmalar yürüttüklerini, “Çorbada Tuzum Olsun” projesi ile de akşam saatlerinde ders çalışan öğrencilerin derslerine ara vermeden soğuk kış günlerinde sıcak çorba içerek derslerine daha iyi çalışabilmelerine destek olmak istediklerini kaydetti. Ücretsiz Yemek ve Askıda Bilet Uygulamasının ardından başlatılan Çorbada Tuzum Olsun projesinin öğrenciler açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Demir şunları söyledi: “Bizim amacımız, ciğerparelerimizin faydasına olacak her çalışmayı imkânlar doğrultusunda hayata geçirebilmek. Bu nedenle projelerimize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yaklaşık bir ay önce başlayan bu proje sayesinde öğrencilerimiz kütüphanede bulundukları süre içerisinde derslerine ara vermek durumunda kalmıyor. Dersleri bölünmeden ve motivasyonlarını kaybetmeden çalışmalarına devam eden öğrencilerimiz, kütüphanemizin imkânlarından da üst düzey bir şekilde faydalanabiliyor. Tüm bu uygulamaların öğrencilerimizin ders notlarına olumlu yansımalarını görmek bizleri ayrıca sevindiriyor. Bu sıcak çorba ile onların içini ısıtırken biz de geleceğimizi şekillendirecek olan gençlerimizin hayatlarına ışık tutmaya gayret ediyoruz.”