10
Haziran
2022
Büyük Zaferin 100. Yılı Sempozyumu Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu başarılı bir şekilde tamamlandı. İki gün süren ve 60’tan fazla bildirinin sunulduğu sempozyumun kapanış oturumu, 9 Haziran 2022 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in katılımı ile tamamlandı.



Batman’da ilk kez düzenlenen sempozyuma ilişkin açıklamalarda bulunan Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tekin İdem, Batman Üniversitesi için bu sempozyumun çok önemli olduğunun altını çizdi. Büyük Zaferin 100. yıl dönümünde böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirten İdem, verdikleri kıymetli bilgilerden ve önemli değerlendirmelerden dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Rektör Demir: “Öğrencilerimizin Milli ve Manevi Değerlerle Yetişen Bilinçli Bireyler Olmalarını Amaçlıyoruz”
Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ı anma törenini de bu sempozyum içerisinde gerçekleştirmek ve Türkiye’nin birçok ilinden gelen katılımcılarla aynı duyguları paylaşıyor olmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, hem bir akademisyen hem de bir rektör olarak sempozyumu değerlendirdi. Rektör Demir konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bugün burada bir akademisyen olarak bildiri sunabiliyorsak bunun mimarları bizleri yetiştiren değerli hocalarımızdır. Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen bu sempozyum Milli Mücadele ile ilgili yaptığımız organizasyonlardan yalnızca biridir. Öğrencilerimizin bu manevi ruhtan beslenmeleri ve bu bilinçle yaşayan bireyler olmaları için Milli Mücadele coğrafyasında düzenlenen gezi ile bu ruhu yaşadılar. Ramazan boyunca iftarlarını üniversitemizin yemekhanesinde açan öğrencilerimiz, iftar sonrası Milli Mücadele dönemini yansıtan filmleri açık hava sinemasında izlediler. Bütün bunların gerçekleşmesinde bize destek veren Batman Valiliğine de yürekten teşekkür ediyorum.”

Batman Üniversitesi ile Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) tarafından yapılan bu organizasyonun ilk olmadığını,  yenilerinin gerçekleştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini anlatan Rektör Demir, bu çalışmalar sayesinde geleceğe umutla bakan fidanlarımızın ufkunda yanan ışığın önemine dikkat çekerek farklı şehirlerden ve üniversitelerden gelen alanında uzman akademisyenlere ayrı ayrı teşekkür etti.



Sempozyumun kapanış oturumunda sempozyumun bilimsel değerlendirmesi Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan tarafından yapıldı. Sempozyum oturumları ve bildiri özellikleri hakkında bilgiler veren Erdoğan, sempozyumun bilimsel değerlendirmesinin bir kadın akademisyen tarafından yapılmasına imkân verilmesi ve bu farkındalığın sağlanmasına destek sunulduğu için ayrıca teşekkür etti.

Prof. Dr. Mevlüt Çelebi ve Doç. Dr. Orhan Turan ise sempozyum hakkında genel değerlendirmelerde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Sempozyumun kapanış oturumu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.