Aralık
Bölge Rektörlerinden Üniversitemize Ziyaret

Bölgesel iş birliklerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunan üniversitemiz, bölge rektörleri tarafından ziyaret edildi. 30 Aralık 2021 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile bir araya gelen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan bölge üniversiteleri arasında yapılabilecek iş birlikleri hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Bölgesel kalkınmaya destek vermek ve üniversiteler arasında yapılabilecek çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunulan ziyarette, bölgenin ön plana çıkan değerlerine yönelik fikirler ele alındı. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesi kapsamında üniversitelerin bulunduğu bölgeye önemli katkılar sunacak olmasından dolayı yapılan çalışmaların hem bölgeye hem de ülkemize sağlayacağı katkılar hakkında görüşler değerlendirildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Demir, bölge rektörlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.