22
Ekim
2024
“Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” Etkinliklerinde 19. Hafta

 
Batman Valiliği, Üniversitemiz ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin rekreasyonel etkinliklerle desteklenmesi amacıyla imzalanan “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” projesi kapsamında 14-20 Ekim 2024 tarihlerini kapsayan 19. haftada dört etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında;
Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde Kalan Çocuklara Yönelik Eğitim Faaliyetleri Kapsamında Prof. Dr. Ferhat Korkmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Zehra Öztürk tarafından “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”, Dr. Öğr. Üyesi Ercan Gördegir tarafından “Hikâyelerle Orta Çağ Kahramanları”, Doç. Dr. Rukiye Arslan ve Dr. Öğretim Üyesi Derya Yanık tarafından “Duyusal ve Davranışsal Gelişimi Destekleyici Etkinlikler” ve Doç. Dr. Abdülkadir Çorbacı, Öğr. Gör. Seren Kavas, Öğr. Gör. İlker Aksoy ve Öğr. Gör. Esra Yıldırım tarafından “Yemek ve Pasta Atölyesi”  etkinlikleri yapıldı.
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ferhat Korkmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Zehra Öztürk, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin açılış dersi ile lise ve ortaokul düzeyindeki genç ve çocuklarla bir araya geldi. Dokuz hafta boyunca sürmesi planlanan atölyenin açılış dersinde, etkinlik takvimi, içeriği ve önemine değinildi. Bu etkinlikler çerçevesinde çocuklara kendilerini ifade etmeleri için özgür bir alan sunulması, edebî becerilerinin ilerletilmesi, eleştirel düşünme, konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi gibi alanlarda katkıda bulunulması hedeflenmiştir.


 
Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ercan Gördegir, “Hikâyelerle Orta Çağ Kahramanları” başlıklı konferansıyla ortaokul ve lise seviyesindeki genç ve çocuklarla bir araya geldi. Konferansta, Alparslan, Selahaddin Eyyubi, Cengiz Han, Fatih Sultan Mehmet gibi tarihî şahsiyetlerin destansı maceraları hikâye formatında anlatılarak onlarla bağ kurulması ve olayların somutlaştırılması hedeflenmiştir. Anlatım sırasındaki kahramanlık, cesaret, sadakat, adalet gibi konulara yapılan vurgularla da çocukların karakter gelişimine, etik değer anlayışlarına ve kişisel motivasyonlarına katkıda bulunulması amaçlanmıştır.


 
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rukiye Arslan ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Derya Yanık “Duyusal ve Davranışsal Gelişimi Destekleyici Etkinlikler” temasıyla özel gereksinimli çocuklarla bir araya geldi. Çocuk Evleri Sitesi’nde yaşayan özel gereksinimli çocuklara yönelik ihtiyaç analizi gerçekleştirildikten sonra belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda onların duyusal ve davranışsal gelişimlerini desteklemek için etkinlikler planlanarak uygulanmıştır. Ayrıca süreç, özel gereksinimli çocukların normal gelişimli akranlarıyla birlikte yürütülerek onların sosyal gelişimlerinin de desteklenmesi sağlanmıştır.


 
Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülkadir Çorbacı’nın rehberliğinde Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri̇ Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Seren Kavas, Öğr. Gör. İlker Aksoy ve Öğr. Gör. Esra Yıldırım “Yemek ve Pasta Atölyesi” etkinliği ile lise ve ortaokul düzeyindeki çocuk ve gençlerle bir araya geldi. Muffin ve tuzlu kurabiye yapımıyla ilgili teorik ve pratik bilgilerin sunulduğu atölyede, çocuklara eğlenceli bir mutfak deneyimi yaşatılmasının yanı sıra takım çalışması ve iş birliği, sorumluluk bilinci, el becerisi ve motor gelişim gibi sosyal ve bilişsel alanlarda fayda sağlanması amaçlanmıştır.