14
Ekim
2024
“Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” Etkinliklerinde 17. ve 18. Haftalar

Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde Kalan Çocuklara Yönelik Eğitim Faaliyetleri Kapsamında Doç. Dr. İlhan Çiçek tarafından “Terapötik İletişim”, Doç. Dr. Rukiye Arslan ve Dr. Öğretim Üyesi Derya Yanık tarafından “Kukla Temelli Oyun Etkinliği” ve “Duyusal, Duygusal ve Sosyal Gelişimi Destekleyici Etkinlikler” ile Öğr. Gör. Zeynep Yılmaz tarafından “İlham Al, Harekete Geç Sanat Atölyesi”  etkinlikleri yapıldı.
 


Batman Valiliği, Üniversitemiz ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nde kalan çocukların bilişsel, sosyal ve psikomotor gelişimlerinin rekreasyonel etkinliklerle desteklenmesi amacıyla imzalanan “Biz Geleceğiz: Gelecek de Bizim” projesi kapsamında 30 Eylül-13 Ekim 2024 tarihlerini kapsayan 17. ve 18. haftalarda dört etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında;
 


Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr.  İlhan Çiçek  “Terapötik İletişim” başlıklı etkinliği ile ortaokul düzeyindeki çocuklarla bir araya geldi. Bu etkinlikte çocukların duygusal farkındalık, empati gelişimi, iletişim becerileri ve problem çözme gibi yönlerinin gelişimine katkı sağlanarak akademik başarılarının ve yaşam becerilerinin desteklenmesi hedeflenmiştir.
 


Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rukiye Arslan ve Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Derya Yanık “Kukla Temelli Oyun Etkinliği” ve “Duyusal, Duygusal ve Sosyal Gelişimi Destekleyici Etkinlikler” başlıklı iki etkinlikle 7-12 yaş grubundaki özel gereksinimli çocuklarla bir araya geldi. Çocuk Evleri Sitesi’nde yaşayan özel gereksinimli çocuklara yönelik ihtiyaç analizi gerçekleştirildikten sonra belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda onların duyusal ve davranışsal gelişimlerini desteklemek için etkinlikler planlanarak uygulanmıştır. Ayrıca süreç, özel gereksinimli çocukların normal gelişimli akranlarıyla birlikte yürütülerek onların sosyal gelişimlerinin de desteklenmesi sağlanmıştır.
 


Üniversitemiz Kozluk Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Zeynep Yılmaz “İlham Al, Harekete Geç Sanat Atölyesi” final etkinliği ile Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi’nden lise seviyesindeki gençlerle bir araya geldi. Daha önceki atölyelerde soyut-sanat, bohem, modern ve pastoral tarzda yapılan tablolar, bu sefer yerini sade ve şık tarzda mum yapımı etkinliklerine bıraktı. Bu etkinlikle gençlerin tasarım özgürlüğü, özgüven ve süreç odaklı öğrenme yönlerinin geliştirilmesi amaçlandı.