08
Aralık
2021
Birimler Arası Futbol Turnuvasının Galibi Belli Oldu

Üniversitemizde 10 Kasım 2021 tarihinde başlayan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Birimler Arası Futbol Turnuvası, 7 Aralık 2021 tarihinde oynanan final maçıyla sona erdi. Birimler arası dostluğu pekiştirmek amacıyla düzenlenen turnuvada final maçı Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile Güvenlik takımları arasında oynandı. Futbol turnuvasının galibi olan Güvenlik takımı birincilik kupasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in elinden aldı.





Güvenlik ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı takımları arasında oynanan final maçının galibi 6-5 skorla Güvenlik takımı oldu. Maç sonunda turnuvanın üçüncüsü olan İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı takımına Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Yazıcıoğlu, ikinci olan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı takımına ise kupaları Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akbaş tarafından takdim edildi. Ayrıca turnuvanın en centilmen takımı seçilen Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı takımına ve turnuvaya katkılarından dolayı Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fahreddin Ekinci’ye, üniversitemiz antrenörü Yelda Memiş’e ve hakem Uğur Fidan’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından plaket verildi. 





Üç grupta toplam 14 takımın mücadele ettiği futbol turnuvasını yakından takip eden Rektör Demir, turnuvayı düzenleme amaçlarının birimler arası dayanışma ve kaynaşma olduğunu belirterek bu amaçlarının gerçekleşmiş olmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirdi. Bu turnuvaları geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten Prof. Dr. İdris Demir, oynanan maçlarda centilmenliğin her zaman ön planda olduğunu ifade etti. Personellerin bu tür etkinliklerle motive olduklarını vurgulayan Rektör Demir, hem kurum içi iletişimin güçlendirilmesi hem de daha verimli bir çalışma ortamı oluşturulması için bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini sözlerine ekledi.