Bilişim Festivali Kapsamında İki İş Birliği İmzalandı

‘Değişim Bilişimle Gelecek’ mottosuyla bu sene üçüncüsü düzenlenen IFEST2024 üniversitemiz ev sahipliğinde yoğun ilgiyle düzenlendi. Bilişimde Batman’ın cazibe merkezi olması ve bölgesinde Blok Zincir, Metaverse gibi ileri teknolojiye yön veren adımların gerçekleşmesi için öncü olan üniversitemiz Türkiye Bilişim Derneği ile mutabakat imzaladı. Festivalin önemli konukları arasında yer alan Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe ile görüşmeler sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bilişimde dikey uzmanlık alanında Batman ve çevre illeri kapsayacak çalışmalar için adımlar attı. Bölgemizde hem üniversitemiz hem de STK’larla yapılacak olan etkinlikler, sertifika programları ile akademik eğitimler verilmesi ve ortak projeler geliştirilmesi amaçlanıyor.

Bilişimde kilit isim olma yolunda adım atan üniversitemiz, festival kapsamında ikinci olarak World Metaverse Councuil ile iş birliği protokolü imzaladı. Üniversitemiz ev sahipliğine yapılacak akademik çalışmalar ve etkinliklerle Türkiye’de World Metaverse Councuil’in yapacağı faaliyetlerde üniversitemizinde katkılarının olacağını dile getiren Rektör Demir, Avrupa’da ve ülkemizde özellikle Batman’da eğitimlerle destek verilecek ortak eğitim ve bilimsel faaliyetlerde ortak zeminde Blok Zincir konusunda yetiştirilmek üzere insan kaynağı yaratılacağını belirtti.