Aralık
Bilimsel Yayın Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından düzenlenen Bilimsel Yayın Teşvik Ödülleri 30 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve Prof. Dr. Rohat Cebe, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, akademik birim yöneticileri ile akademik personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan akademisyenlerin yaptıkları çalışmalarla üniversitemizi ileriye taşıdıklarını söyledi. Üniversitemizde yapılan çalışmaların çeşitli kurumlarda yansımasını görmenin kendilerini mutlu ettiğini anlatan Rektör Demir, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalarla üniversitemizin enerji alanında ihtisaslaşma payesi aldığını dile getirdi. Enerji alanında ihtisaslaşmanın hemen ardından bir proje ekibi oluşturduklarını belirten Rektör Demir, bu ekibin çeşitli üniversiteler ve kurumlarla görüşmeler yaparak proje çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından Bilimsel Yayın Teşvik Ödülleri kapsamında sosyal, beşeri, güzel sanatlar ve spor bilimleri alanında Dr. Öğr. Üyesi Volkan Genç, Öğr. Gör. Dr. Muzaffer Bimay, Doç. Dr. Halil İbrahim Aydın ödül alırken Sağlık bilimleri, fen ve mühendislik alanında Doç. Dr. Selman Aydın, Doç. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Doç. Dr. Şükrü Merey ödül aldı.