22
Mart
2023
Batman Üniversitesi Yayınevi’nden Akademik Literatüre Önemli Katkı

Üniversitemiz bünyesinde kurulan Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanan bilimsel eserler, akademik literatüre önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Şimdiye kadar farklı alanlarda 6 kitabın basıldığı yayınevinde, toplam 8 bin 500 baskı adedine ulaşıldı.



Önsözü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılan Nehir Millet ve Aydın Menderes kitabı yayınevinde basılan ilk kitap olurken yayınevi tarafından daha sonra Batman Vizyon 2030 Arama Konferansı Kitabı, International Congress of Economics, Politics, Humanities and Social Sciences Özet Kitabı, Uluslararası Bilişim Kongresi 2022 Bildiriler Kitabı, Batman Halk Kültürü Projesi Kitabı ve Uluslararası Batman Sempozyumu Tam Metin, Kitabı basıldı.



Rektör Demir: “Amacımız, Yayınevini Daha Dinamik Hale Getirmek ve Daha Fazla Kitap Basmak”
Batman Üniversitesi Yayınevi ve basılan kitaplar hakkında bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizde yayınevi kurma amaçlarının üretilen eserlerin bir araya getirilmesini sağlamak, akademik literatüre ve bilim dünyasına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından basılan kitapların akademik, bilimsel ve etik ilkeler çerçevesinde basıldığını dile getiren Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yayınevi, aynı zamanda üniversitemiz akademisyenlerini eser ve yayın üretmeye de teşvik ediyor. Son dönemde hem uluslararası yayın sayımızdaki hem de yayınların başarı oranlarındaki yükseliş bunun en büyük örneği. Kitaplardaki eserler, sadece üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimize ait değil, kitaplarda alanlarında uzman ulusal ve uluslararası birçok araştırmacının eserleri var. İnterdisipliner bir anlayışa hâkim bir modelle basılıyor kitaplar, bu şekilde basılmaya da devam edecek. Amacımız yayınevini daha dinamik hale getirmek ve daha fazla kitap basmak. Bunun için de gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Batman Üniversitesi, üretmeye ve ürettikleriyle hem bilim dünyasına ve topluma fayda sunmaya hem de Batman’ın ve ülkemizin geleceğine katkı sunmaya devam edecek.”