07
Haziran
2021
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demir, başarıları nedeniyle geziye gönderilen öğrencileri karşıladı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, mezun olan ve başarılarından dolayı Ankara, Çanakkale, Manisa ve Antalya gezisine gönderilen öğrencileri karşıladı.

Prof. Dr. Demir, gazetecilere, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından aldıkları veriler doğrultusunda başarılı öğrencileri bir haftalık geziye gönderdiklerini söyledi.
 
Gezinin öğrenciler için önemine değinen Demir, öğrencilerin bu sayede daha önce gezip görme fırsatı bulamadığı illeri ziyaret ettiğini aktardı.
 
Demir, öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile de görüştüğünü ifade ederek, gençlerin Bakan Kasapoğlu ile kahvaltı yaptığını kaydetti.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile üniversite olarak ilerleyen süreçte yeni kapsamlı projeler yapacaklarını dile getiren Demir, şunları kaydetti:
 
“Batman Üniversitesi olarak başarılı öğrencilerimizi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığından alınan veriler çerçevesinde seçerek bir haftalık geziye gönderdik. Gezi hem bürokrasimizi tanımaları açısından, hem de önümüzdeki zaman dilimi içerisinde iş başvurularında almaları gereken tecrübelere katkı sağlaması açısından önemliydi. Bunun yanı sıra, daha önce görmeye fırsat bulamadıkları illeri gezip, kültür faaliyetlerinde bulunma imkânları da sağladık. Öğrencilerimizi Ankara'da Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu beyefendileri davet ettiler “Gençler, Bakanlığı'nda” projesi kapsamında bakan bey ile kahvaltı yapma fırsatın buldular. Sayın Bakanımıza bunun için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Bunun haricinde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Üniversitemizin önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yeni kapsamlı projeler yapacağını ifade etmek istiyorum.

Öğrencilerimiz ayrıca Anıtkabir’i, Mehmet Akif Ersoy’un evini, 15 Temmuz Şehitler Abidesini T.C. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ni ziyaret etti.  Ankara’dan sonra Çanakkale’yi, Çanakkale Şehitliği’ni, şehzadeler kenti Manisa’yı, Antalya’yı; tarımsal üretim alanlarını ve seraları gezdi.

Çanakkale Şehitliği öğrencilerimizin tarihlerini anlamaları açısından oldukça önemli bir ziyaret idi. Bugün biz burada bu çalışmaları yapabiliyor isek şehitlerimizin anısınadır. Onları rahmetle anıyoruz.

Öğrencilerimiz almış oldukları tecrübeleri de önümüzdeki zaman dilimi içerisinde diğer sınıf arkadaşlarına aktaracaklardır. Biz bunun diğer öğrencilerimiz açısından da bir motivasyon oluşturacağına inanıyoruz. Başarılı olan diğer öğrencilerimizi yine Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan alacağımızın not ortalamalarını göz önünde bulundurarak benzer geziler için ülkemizin çeşitli illerine göndermeyi planlıyoruz.”