13
Ekim
2023
Batman Üniversitesi ile TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İmzaladığı protokoller ve yaptığı iş birlikleriyle birçok alanda bölgrsinde öncü olan  Üniversitemiz ile TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu arasında işbirliği protokolü imzalandı. 12 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda Üniversitemiz Rektör’ü Prof. Dr. İdris Demir ve TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu Başkanı Mustafa Çalış tarafından imzalanan protokol ile piyasanın talep ettiği niteliklerde işgücüne sahip bireyler istihdam edilmesi amaçlanıyor.


 
Başkan Çalış: “Bizim İki Önemli Temamız Var; Birincisi Eğitim, İkincisi İhracat”
TÜYAFED Başkanı Mustafa Çalış, “Bizler federasyon olarak bir çatı kuruluşuz. Türkiye’deki birçok derneği, derneğin altındaki firmaları, firmaların altındaki bireyleri bir araya getirecek bir çatı kuruluş olarak yola çıktık” dedi. İki önemli temaları olduğunu;  temalarından birinin eğitim diğerinin ise ihracat olduğunu belirten Başkan Çalış; Batman Üniversitesi’nde eğitimi çok önemsiyoruz ve bu tarz bir eğitimde Batman Üniversitesi’nin desteğini arkamızda görmek bizi çok mutlu ediyor şeklinde konuştu.


 
Rektör Demir: “Öğrencilerimizin, Sektörün İhtiyaçlarına Cevap Verecek Niteliklerle Mezun Olmasını İstiyoruz”
Üniversitemizin kamu, özel sektör, üniversite, sanayi ve STK’lar ile uluslararası düzeyde çalışmalar yaptığını ifade eden Rektör Demir, “Üniversitemiz gerçekleştirilen teknolojik ve bilimsel çalışmaların sonucunda öğrencilerinin yeni beceri ve yetkinliklere sahip olmasını, ürün ve hizmetlerin ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlamasını hedefliyor” dedi. TÜYAFED ile imzalanan işbirliği protokolünün önemine de vurgu yapan Rektör Demir Üniversitemiz’den mezun olan her öğrencinin kendi alanında maximum verimliliğe ulaşmasının üniversitemiz için önemli olduğunu belirtti.