Eylül
Batman Üniversitesi ICOFESP’in Ortaklarından Biri Oldu

Öğrencilerine nitelikli bir eğitim sunarken dünyanın kapılarını da açmaya özen gösteren üniversitemizde uluslararası iş birlikleri artıyor. Üniversitemiz, Üsküp, Makedonya'da 4-6 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleşen I. Uluslararası Finans, Ekonomi ve Sürdürülebilir Politikalar Kongresi’nin (ICOFESP) ortaklarından biri oldu.

Rektör Demir: “Enerji Alanında Yeni Teknolojilerin Kullanım Alanları Genişletilebilir”
Etkinliğe onur komitesi üyesi ve konuşmacı olarak katılan ve konu hakkında bilgilendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, İnönü Üniversitesi gibi Türkiye’deki önemli üniversitelerin de ortaklık ettiği ICOFESP Kongresinin, dünya genelinde ekonomi, finans ve politika alanlarında son gelişmeleri tartışmak için araştırmacılar ve profesyoneller için ideal bir akademik platform sunduğunu söyledi.  Bu etkinliğin ekonomi, finans ve politika gelişmeleri alanında etkileşimi teşvik etmeyi amaçladığını belirten Rektör Demir, enerji alanında yapay zeka konusunun öneminin yüksek olduğunu, bu alanda yeni teknolojilerin kullanım alanlarının genişletilebileceğini ifade etti.