29
Haziran
2022
Batman Enerji Zirvesi’22 Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Başlıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında 12 Kasım 2021 tarihinde enerji alanında pilot üniversite olarak seçilen Batman Üniversitesi, bu misyon doğrultusunda yaptığı çalışmalara “Batman Enerji Zirvesi’22” ile devam ediyor. Üniversitemiz ile Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 30 Haziran – 2 Temmuz 2022 tarihleri arasında Üniversitemiz Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan zirveye,  Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi – Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, Batman Valisi Ekrem Canalp, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay'ın yanı sıra alanında uzman çok sayıda katılımcının iştirak etmesi bekleniyor.

Rektör Demir: “Batman Üniversitesinin Bölgenin Enerji Üssü Olması Yönündeki Projeleri Hem Nicelik Hem de Nitelik Bakımından Artarak Devam Edecek”
Zirve öncesi açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, zirvenin enerji kaynakları açısından zengin bir coğrafyada bulunan Batman’da yapılmasının üniversitemizin enerji konusunda yüklendiği misyon ve sorumluluk sonucunda olduğunu ifade etti. Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi ile yapılan protokolün ardından Batman Üniversitesinin bölgenin enerji üssü olması yönündeki çalışmalarının hem nicelik hem de nitelik bakımından artarak devam edeceğini belirten Rektör Demir, zirveye katılım sağlayacak olan tüm katılımcılara şimdiden teşekkür etti.