30
Haziran
2022
Batman Enerji Zirvesi’22 Başladı

Bölgenin enerji üssü olma yolundaki çalışmalarına hızla devam eden Üniversitemizin ev sahipliğinde  Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Batman Enerji Zirvesi’22 başladı. Üniversitemiz Merkez Kampüsü Konferans Salonunda 30 Haziran’da başlayan ve 2 Temmuz’da sona erecek zirvenin açılış programına; Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi – Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve TOBB Maden Meclisi Başkanı İbrahim Halil Kırşan’ın yanı sıra enerji alanında uzman kişiler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.



Bakan Dönmez: “Batman Üniversitesinde, ‘Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite’ Mottosuyla Enerji Konusunda Yapılan Çalışmalar Yol Gösterici Nitelikte”
Açılış konuşmalarından önce, üniversitemiz tarafından zirveye davet edilen ancak yoğun programı nedeniyle katılamayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in enerji alanında dünyada değişen politikalar ve Türkiye’nin yaptığı çalışmaları içeren mesajı okundu. Mesajında, üniversitemizin enerji konusunda gerçekleştirdiği çalışmalara da değinen Bakan Dönmez; Batman Üniversitesinde, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” mottosuyla enerji konusunda yapılan çalışmaların yol gösterici nitelikte olduğunu belirtti.  

Rektör Demir: “Batman Üniversitesinde Hayata Geçirilen Projeler Gerçekçi Yaklaşımlar ve Sonuçlarla Değerlendiriliyor”
Enerji zirvesinin açılış konuşmasını yapan ve sözlerine salonda bulunan konukları selamlayarak başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin öğrenci ve personel sayıları hakkında bilgiler verdi. Batman Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında 12 Kasım 2021 tarihinde enerji alanında pilot üniversite olarak seçilmesinin ardından yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler paylaşan Rektör Demir, üniversitemizin büyük bir motivasyonla bölgenin enerji üssü olma hedefine ulaşmaya gayret edeceğini kaydetti. Batman Üniversitesinde hayata geçirilen projelerin gerçekçi yaklaşımlar ve sonuçlarla değerlendirildiğini belirten Rektör Demir, hedeflenen sonuçlara bir anda ulaşılamayacağının bilinciyle her çalışmanın titizlikle yürütüldüğünün altını çizdi.



Rektör Demir: “Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’in Üniversitemizde Yapılan Çalışmaları Yakından Takip Etmeleri Mutluluk Verici”
Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde öğrenci ve öğretim elemanı değişim programıyla eğitim ve teknik konularında da karşılıklı iş birliklerini hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Rektör Demir, yapılan her çalışmanın çıktılarının şeffaflık ilkesi bağlamında başta üniversiteler olmak üzere talep eden tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılabileceğini kaydetti. Batman Üniversitesinin ileri vadedeki çalışmalarından da bahseden Rektör Demir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in üniversitemizde yapılan çalışmaları yakından takip etmesinin de mutluluk verici olduğunu belirtti.



Rektör Babanlı: “İş Birliklerinin Hayata Geçirilmesindeki Girişimlerinden Dolayı Rektör Prof. Dr. İdris Demir’e Teşekkür Ederim”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in ardından konuşma yapan Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı, köklü bir üniversiteye sahip olduklarını ve üniversitelerinin enerji alanında ciddi tecrübelerinin olduğunu söyledi.  Batman Üniversitesiyle imzaladıkları protokol çerçevesinde önemli ortak çalışmalar yürütüleceğine inandığını belirten Rektör Babanlı, iş birliklerinin hayata geçirilmesindeki girişimleri için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e teşekkür etti.
Zirveye katılan Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi – Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ise enerji kaynaklarına hâkim olmanın ülkeler nezdindeki öneminden bahsetti. Türkiye’nin son yıllarda enerji konusunda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Büyükelçi Yağlı, Batman Üniversitesinin bu önemli zirveye ev sahipliği yapmasından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i tebrik etti.



Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ve Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı’ya plaket takdiminde bulundu. Plaket takdiminin ardından oturum başkanlığını TOBB Maden Meclisi Başkanı Sayın İbrahim Halil Kırşan’ın yaptığı, TPAO Bölge Müdürü Sayın Mustafa Demir ve Tüpraş Rafineri Müdürü Murat Şimşek’in panelist olarak katıldıkları Dünya Enerji Trendleri başlıklı oturum gerçekleştirildi.