31
Ağustos
2022
Batman Belediyesinden Üniversitemiz Öğrencilerine Sağlanan Ücretsiz Yemek Desteği Devam Edecek

Üniversitemizde gerçekleştirilen birçok çalışmayı destekleyen Batman Belediyesi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize sunulan ücretsiz yemek desteği, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da devam edecek. Batman Belediyesi ile Üniversitemiz arasında 31 Ağustos 2022 tarihinde Merkez Kampüs Senato Salonunda gerçekleştirilen “Batman Üniversitesi Öğrencilerine Askıda Yemek Uygulamasına Destek ve İş Birliği Protokolü”nün imza törenine, Batman Belediyesi Başkan Vekili Ekrem Canalp ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir katıldı.

İmza töreninin ardından konuşan Prof. Dr. İdris Demir, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında imzalanan protokolün üniversitemiz öğrencilerine birçok yönden olumlu katkılarının olduğunu belirtti. Geçen yıl 12 bin 500 öğrenciye sağlanan ücretsiz yemek uygulamasının bu yıl 15 binin üzerine çıkmasını beklediklerini söyleyen Rektör Demir, ücretsiz yemek uygulaması sayesinde kampüsü daha aktif kullanmaya başlayan öğrencilerin başarı düzeylerinde önemli bir artış sağlandığını kaydetti.  Kütüphaneyi kullanan öğrenci sayısında da ciddi bir artış yaşandığını ifade eden Rektör Demir, Batman Belediyesi tarafından sunulan ücretsiz yemek uygulamasının öğrencilerimize ekonomik anlamda destek sağladığını vurguladı.

Ücretsiz yemek uygulaması ile birlikte öğrenci memnuniyetinde de olumlu gelişmelerin yaşandığının altını çizen Rektör Demir, öğrencilerimize sunduğu destek için Batman Belediyesi Başkan Vekili Ekrem Canalp’e teşekkür etti. Ücretsiz yemek uygulamasının tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Vekili Canalp, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilere başarı temennilerinde bulundu.