07
Ağustos
2023
Batman Belediyesi ve Üniversitemiz İş Birliğinde Öğrencilerimize Ücretsiz Yemek Desteği Devam Ediyor

Batman Üniversitesi öğrencilerinin daha nitelikli ve başarılı bir eğitim hayatı geçirebilmeleri için önemli girişimlerde bulunan Üniversitemiz ile Batman Belediyesi arasında “Askıda Yemek Uygulamasına Destek ve İş Birliği Protokolü” imzalandı. 7 Ağustos 2023 tarihinde imzalanan protokol ile üniversitemiz öğrencilerinin yemek ihtiyaçları Batman Belediyesi tarafından karşılanacak.

Yemekhanemizden Faydalanan Öğrenci Sayımız Aylık Ortalama 40.082 Toplamda İse 200.414 Olarak Kaydedildi
Protokol ile üniversitemizin öğrencileri için 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde hayata geçirilen “Askıda Yemek” uygulaması ile 2022-2023 yılında deprem felaketinin olduğu sürece kadar yemekhanemizden faydalanan öğrenci sayımız aylık ortalama 40.082 toplamda ise 200.414 olarak kaydedildi. Ücretsiz öğle yemeği ile öğrencilere destek olduklarını açıklayan Batman Valisi ve Belediye Başkanı Ekrem Canalp, bu protokol ile üniversitemiz öğrencilerine 2023-2024 eğitim-öğretim yılında da bu uygulamaya devam edileceğini, ücretsiz yemek uygulaması kapsamında öğrenci ayrımı yapmaksızın öğle yemeklerinin Batman Belediyesi tarafından karşılanacağını, öğrencilerimize ekonomik destek verilmeye devam edileceğini kaydetti. 



Rektör Demir: “Öğrencilerimizin Yararına Olan Tüm Çalışmalar Bizim Önceliğimizdir”
Konu hakkında konuşan Rektör Demir, 2021-2022, 2022-2023 eğitim öğretim yıllarında da Batman Belediyesi tarafından öğrencilerimize sağlanan ve bu yıl da devam edecek askıda yemek uygulamasının, öğrencilerimizin kampüsü daha aktif kullanmaları dolayısıyla başarı oranlarını artırdığını belirtti. Batman Üniversitesi olarak öğrencilerin ihtiyaçlarını her zaman ön planda tuttuklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ihtiyaçların giderilmesine yönelik yapılan iş birliği çalışmalarının kendilerini son derece memnun ettiğini vurguladı. Akademik ve sanatsal birçok faaliyeti hayata geçiren üniversitemizin öğrencileri ile yakından ilgilendiğini açıklayan Rektör Demir, “Öğrenci odaklı bir bakış açısı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her bir öğrencimiz bizim evladımız ve onların menfaatlerini düşünerek yaptığımız her çalışma bizleri daha çok sevindiriyor” dedi.

Vali Canalp: “Üniversitemiz Rektörü İle Yaptığımız Her Çalışma Batman İçin Batman’ın Evlatları İçin Olmaktadır”
Batman Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalardan söz eden Vali Ekrem Canalp, Üniversitemiz iş birliğiyle yapılan bu protokolün sosyal belediyecilik örneği olduğunu dile getirdi. “Batman Belediyesi Türkiye’nin rol model belediye olma yolunda ilerlemektedir. Askıda yemek projesiyle Türkiye’de bulunan 1400 belediye içerisinde istikrarlı bir şekilde bu projeyi yürüterek öğrencilerimiz ve şehrimiz için faydalı olacak işlere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.