04
Aralık
2023
Batman Belediyesi’nden Üniversitemiz Güzergâhına 5 Yeni Otobüs Teslim Edildi

Batman Belediyesi tarafından üniversitemizin Batı Raman kampüsü güzergahına sefer düzenleyen belediye otobüslerine 5 yeni otobüs daha eklendi. Üniversitemizin Batı Raman Kampüsünde 1 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen araç teslim törenine Batman Valisi Ekrem Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yerel basın, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.



Törene başlamadan öğrencilerle bir araya gelen Vali Canalp ve Rektör Demir öğrencilerle bir süre sohbet etti. Vali Canalp Batman merkez ile üniversite arasında ulaşım sorununun çözmek için gerekli yeni otobüsler aldıklarını ifade etti.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir programın açılış konuşmasında üniversitemizin daha ulaşılabilir olması için Batman Belediyesi ve Valiliğin desteği dolayısıyla Vali Canalp’e teşekkür etti. Otobüslerin Batman’a, üniversitemize ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.



Vali Canalp, yaptığı konuşmada “Tek bir tane amacımız vardır; Batman’a ve Batmanlılara en iyi şekilde hizmet edebilmektir. Devletin herkesin hizmetkârı olduğu düşüncesini herkesin zihnine en güçlü şekilde yerleştirebilmek. Görevi devraldığımda Batman belediyesinin 2016 yılında 35 tane otobüsü vardı. Bugün 87 otobüsü oldu. Günlük taşıma kapasitesi 21 bin idi, şuan 52 bin 500 ‘e çıktı. Bugün körüklü otobüslerimizi teslim almak için tören yapıyoruz. Yapmış olduğumuz atak, atılım hizmet coşkusu kendini net bir şekilde gösteriyor” ifadelerine yer verdi.