06
Aralık
2022
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov Rektör Demir’i Ziyaret Etti

Üniversitemizin ev sahipliğinde düzenlenen “Azerbaycan-Türkiye İlişkileri ve Haydar Aliyev’in Rolü” konulu konferansa katılmak üzere Üniversitemizde bulunan Azerbaycan Cumhuriyetinin Türkiye Cumhuriyetindeki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i ziyaret etti. 5 Aralık 2022 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette Rektör Demir, enerji alanında ve Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi iş birliğiyle Batman Üniversitesinde hayata geçirilen projeler hakkında Büyükelçi Memmedov’a bilgiler verdi.



Rektör Demir: “Batman Üniversitesinde Gerçekleştirilen Çalışmalar, Bölgenin Enerji Üssü Olma Hedefi Taşıyor”
Batman Üniversitesinin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması kapsamında Yükseköğretim Kurulu tarafından enerji alanında pilot üniversite seçildiğini ifade eden Rektör Demir, bu misyon doğrultusunda Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi ve ilgili birçok kurum ile iş birlikleri geliştirdiklerini belirtti. Batman Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışmaların bölgenin enerji üssü olma hedefini taşıdığını kaydeden Rektör Demir, bu hedefe ulaşabilmek için gerekli alt yapı ve akademik kadroya sahip olduklarının altını çizdi. Ülkemizin, kardeş ülke Azerbaycan ile derin bağlarla kurduğu ilişkiyi Batman Üniversitesi olarak kendilerinin de kurmak istediklerini ve bu minvalde çalışmalar yürüttüklerini anlatan Rektör Demir, ilişkilerin gelişmesinde ve çalışmalarda aşama kat edilmesinde önemli katkıları olan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov’a teşekkür etti.

 
 Batman Üniversitesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve enerji alanında hayata geçirilen projelerin önemli olduğunu belirten Büyükelçi Memmedov, Rektör Demir'e çalışmalarında başarılar diledi.

Haberin videosuna ulaşmak için tıklayınız