21
Temmuz
2023
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Üniversitemizi Ziyaret Etti

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’i makamında ziyaret etti. 21 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen ziyarette yükseköğretimde ikili iş birlikleri, akademik, sportif, sanatsal ve kültürel çalışmalar ile ilgili iki üniversite arasında kurulabilecek ikili ilişkiler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.



Paydaşlarıyla topluma katkı sağlayacak yenilikçi ve başarılı projeler geliştirdiklerini dile getiren Rektör Demir, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçilen Batman Üniversitesinin enerji konusunda da önemli çalışmalar yürüttüğünü, bölgesel kalkınma ve ihtisaslaşma faaliyetlerine katkıda bulunmaya devam ettiğini belirtti. Farklı kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri geliştirmeyi ve ortak çalışmalar yürütmeyi önemsediklerini ifade eden Rektör Demir,  sosyal ve beşeri bilimler ile göç konuları başta olmak üzere birçok konuda iş birliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.



Batman Üniversitesinin çalışmalarını ve projelerini yakından takip ettiklerini belirten Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’e gösterdiği nezaket ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.