05
Aralık
2023
Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarında Bu Hafta

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Üniversitemiz ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” kapsamında 27 Kasım- 1 Aralık 2023 tarihleri arasında 13 buluşma gerçekleştirildi. Bu kapsamda:
27 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen haftanın ilk buluşmasında Doç. Dr. Serhat DEMİRHAN “Beton Dede” konulu sunumuyla Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
27 Kasım 2023 tarihinde Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Doç. Dr. Ümit GÜLER “Günümüz Dünyasında Siyer-i Nebi’nin Yeri ve Önemi” adlı sunumu gerçekleştirdi.
28 Kasım 2023 tarihinde Raman Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Dünya BAŞOL “Profesyonel Spor ve Akademik Başarıyı Dengelemek” konulu bir eğitim verdi.
28 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen bir diğer buluşmada ise “Düşünsel Zarafetin Zirvesi: Matematiksel Düşünme Üzerine Bir Söyleşi” konulu sunumuyla Dr. Öğr. Üyesi Yusuf SÖZER, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine misafir oldu.
29 Kasım 2023 tarihinde Fatma Aliye Fen Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Deniz Barış CEBE “Tıbbi Bitkiler ve Önemi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
29 Kasım 2023 tarihinde Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerine misafir olan Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman YALÇIN “Geçmişten Günümüze Estetik Diş Hekimliği” konulu bir sunum gerçekleştirdi.
29 Kasım 2023 tarihinde Batman Selahaddin Eyyubi Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Canan SARIYAR SEZAN “100. Yılında Cumhuriyet ve Atatürk” konulu bir eğitim verdi.
30 Kasım 2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Erdal ÇETİN tarafından Batman Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine “Sosyal Medyada Şiddet” konulu bir sunum gerçekleştirildi.
30 Kasım 2023 tarihinde Abdülhamid Han Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Cihan GENÇTÜRK “Tarih Şuuru” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
30 Kasım 2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Murat KARA “Şiir Nedir, Ne Değildir?” başlığını taşıyan sunumuyla Vakıfbank Anadolu Lisesi öğrencilerine misafir oldu.
1 Aralık 2023 tarihinde Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Murat BİLGİÇ “Kadın ve Spor” adlı sunumu gerçekleştirdi.
1 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen bir diğer buluşmada ise Farabi Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa OKUMUŞ “Teknolojide Malzeme Biliminin Yeri” konulu bir eğitim verdi.
Haftanın son buluşmasında 1 Aralık 2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer ALIM “Bilginin Define Arayışı: Veri Madenciliği” konulu sunumu ile Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Konuşmalarının akabinde öğrencilerin sorularını yanıtlayan akademisyenlerimiz, katılan öğrencilere Aziz Sancar’ın Kendi Kaleminden Hayatı ve Bilimi kitabını hediye etti.