30
Ekim
2023
Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarında Bu Hafta

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Üniversitemiz ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” kapsamında 23 Ekim- 27 Ekim 2023 tarihleri arasında 10 buluşma gerçekleştirildi. Bu kapsamda:
23 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen haftanın ilk buluşmasında Doç. Dr. Süleyman BAŞARAN “İngilizce: Neden? Nasıl?” konulu sunumuyla Raman Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.



23 Ekim 2023 tarihinde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Zehra Görkem DURAN GÜLTEKİN, “Türk Mitolojisinde Evren Tasavvuru” adlı sunumu gerçekleştirdi.



23 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen bir diğer buluşmada ise Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Doç. Dr. Şükrü AYDIN, “Değerlerimiz” konulu bir eğitim verdi.



24 Ekim 2023 tarihinde “Zekâ ve Kişilik” konulu sunumuyla Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif KAY, Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine misafir oldu.



24 Ekim 2023 tarihinde Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Doç. Dr. Şerif RÜZGAR, “Nanoteknoloji ve Nanomalzemeler” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.



24 Ekim 2023 tarihinde Saadet Uçar Anadolu Lisesi öğrencilerine misafir olan Dr. Öğr. Üyesi Ali Serkan AVCI, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Yönetimi” konulu bir sunum gerçekleştirdi.



25 Ekim 2023 tarihinde Gültepe Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Hazal KORAY ALAY, “Kariyer Planlama: Geleceğin Meslekleri” konulu bir eğitim verdi.



26 Ekim 2023 tarihinde Doç. Dr. Yılmaz KAYA tarafından Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencilerine “Geleceğin Dünyası MetaVerse (ÖteEvren)” konulu bir sunum gerçekleştirildi.



26 Ekim 2023 tarihinde Halil Hamidi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Dr. Öğr. Üyesi Emin YAŞ, “Dil Bilimi ve İngilizce Öğrenimi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.



Haftanın son buluşmasında 26 Ekim 2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Ferit EROL “Alışkanlıklar ve Yatırım Alışkanlığı” konulu sunumu ile Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.



Konuşmalarının akabinde öğrencilerin sorularını yanıtlayan akademisyenlerimiz, katılan öğrencilere Aziz Sancar’ın Kendi Kaleminden Hayatı ve Bilimi kitabını hediye etti.