19
Eylül
2024
Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarında 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılının İlk Dersi Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir Tarafından Verildi

Batman Valiliği Himayesinde Gerçekleştirilen ve Üniversitemiz ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla imzalanan “Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” Kapsamında 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk dersini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir verdi. 



Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen akademisyen öğrenci buluşmalarında sezonun ilk dersi Rektör Demir tarafından “Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler” başlığıyla verildi. Tüpraş Ortaokulu’nda yapılan ilk derse okul öğrencileri ile öğretmenlerinin yanı sıra Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Sözer ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Arı katıldı.



Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptığı açılış konuşmasında; “Batman Üniversitesinin iki yıldan bu yana yapmış olduğu akademisyen-öğrenci buluşmalarında emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ederim. Bugün burada, Türkiye’deki en şanslı 18 milyon öğrenci içindeki gençler sizsiniz. Lise programlarına uygun olan bu proje ortaokul olarak ilk defa sizleri seçti. Sayın Rektörümüz tarafından geliştirilen bu projede Batman Üniversitesi akademisyenleri pek çok öğrenciye ulaştı. Bu sene projeyi daha da geliştirerek 64 okulumuzda etkinlik planlıyoruz. Sayın Rektörümüze bugünkü açılış dersi için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, öğrencilere ders kapsamında; öğrenme ve yenilenme becerileri, bilgi, medya ve teknoloji becerileri, yaşam ve meslek becerileri gibi başlıkları içeren bir sunum yaptı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Demir, “Şimdiden kendinizi çok iyi yetiştirin.  Önünüze engeller çıkacak. Hedeflerinize mücadele ederek, çalışarak ulaşabilirsiniz. İnancımıza göre okuma beşikten mezara kadardır. Bardağın dolu tarafına bakmak ve sahip olduklarımızla, elimizdeki imkânlarla ilerlemek gerekiyor. Temel felsefe çalışmaktır. İşinize çok saygı duyun, atılgan olun. İstiyorum ki siz ciğerparelerimizin ayakları yere sağlam bassın. Kendinizi ifade edebilin, argümanlarınız güçlü olsun. 21. yüzyıla hazır olmamız gerekiyor. Günümüz becerileri geride bıraktığımız yüzyılların becerilerine göre çok daha karmaşıktır. Bilgiye ulaşabilmeniz ve onu tasnif edebilmeniz, paylaşabilmeniz gerekmektedir. Ahlakî değerler doğrultusunda hareket edin. Yalnız bilgi ve beceri kazanmak, hayatı göğüslemek için yeterli değildir. Sevgi paylaştıkça çoğalır, iyilik bulaşıcıdır” dedi. Program öğrencilerin sorularının yanıtlanması ve çiçek takdimiyle son buldu.





Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü ilk defa 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılında Üniversitemiz ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanmıştı. Projenin bu sezonda da devam ettirilmesiyle akademisyen-öğrenci buluşmalarında üçüncü yıla girildiği kaydedildi. Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından Batman’daki ortaokul ve liselerde okuyan 20 binin üzerinde öğrenciye 200’den fazla ders verildiği bildirildi.