01
Haziran
2023
Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü İçin Yeniden İmzalar Atıldı

Batman Valiliği himayesinde Üniversitemiz ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katılımıyla 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde ortaokul ve liselere yönelik olarak gerçekleştirilen ‘Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü’ tamamlandı. 30 Mayıs 2023 tarihinde Batman Valisi Ekrem Canalp, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın yer aldığı programda proje kapsamında gönüllülük ilkesiyle görev alan 52 akademisyene Vali Canalp tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Törende ayrıca 2023-2024 Eğitim-Ögretim yılında da devam edecek olan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları Protokolü’nün imzaları atıldı.


Proje İle 55 Farklı Okulda Gerçekleştirilen 74 Ziyaretle 7 Bin 650 Öğrenciye Ulaşıldı
Batman’daki ortaokul ve lise öğrencileri ile Batman Üniversitesinde görevli akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlayan 'Akademisyen- Öğrenci Buluşmaları Protokolü', Batman Valiliğinin himayesinde ve ev sahipliğinde Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katılımıyla 20 Eylül 2022 tarihinde imzalandı. Üniversitemiz akademisyenlerinin öğrencilerle ders kazanımlarına yönelik bilgi paylaşması, rehberlik etmesi ve rol modelleri tanıtması, tecrübelerini paylaşıp öğrencilerde farkındalık oluşturmasının hedeflendiği proje ile 55 farklı okulda gerçekleştirilen 74 ziyaretle 7 bin 650 öğrenciye ulaşıldı.
Üniversitemiz Aday Öğrencilerin İlgisini Çekmeye  Devam Ediyor
Şehriyle bütünleşen ve şehrine rol modellik yapan bir kurum olma şiarı ile çalışmalarına hızla devam eden Batman Üniversitesi, geleceğin üniversitelileri olan gençler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. 7’den 70’e herkese kapılarını açan Batman Üniversitesi, aday öğrencilerin üniversiteyi yakından tanıması, bölümler hakkında detaylı bilgi edinmeleri, kampüs ortamını deneyimleyerek yükseköğretime dair bilgileri birinci ağızdan almaları için 2021 yılından günümüze kadar şehrimizdeki 21 okulda eğitim gören öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Üniversitemize yapılan ziyaretlerin hızla artmasının yanı sıra öğrencilerin Batman Üniversitesine olan talepleri de hızlı bir şekilde yükseliş gösteriyor.
 

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin İmzalar Atıldı
Gelecek dönem yapılacak ziyaretlerin daha geniş kapsamlı olarak düzenlenebilmesi için imkânların artırılacağı projede Batman Belediyesi ve Üniversitemiz iş birliği sayesinde daha çok öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında da akademisyenlerin yine gönüllülük esasına bağlı olarak yer alacağı proje ile akademisyenler, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi tarafından belirlenen eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerle belirli gün ve haftalar dikkate alınarak oluşturulacak tematik konular ışığında eğitim faaliyeti yürütecek ve bir araya gelecek.
Proje Kapsamında Daha Fazla Öğrenciye Ulaşmak Hedefleniyor
Tematik buluşmaların yapılacağı ve daha çok öğrenciye ulaşmanın hedeflendiği proje kapsamında kullanılmak üzere Batman Belediyesi tarafından araç ve yakıt tahsisinin yapılmasının yanı sıra öğrencilere verilmek üzere 10 bin adet kitap temini yapılacak.


Rektör Demir: “Atılan İmza Ülkemizin Geleceğine Yapılan Büyük Bir Yatırım”
İmza töreninde konuşan ve projeye dair detaylar hakkında bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Proje ile öğrencilere rehberlik eden akademisyenlerimiz, tecrübelerini paylaşıp öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedefledi. Bu proje öğrencilerin hayatlarına dokunabilmek ve onların yarınlarını şekillendirebilmek için çok önemli bulduğumuz bir proje. Yeni dönemde bu proje sayesinde çok daha fazla öğrencimiz ile buluşmayı hedefliyoruz. Batman Üniversitesi olarak öğrencilerin en iyi şekilde eğitim alarak geleceğe daha nitelikli ve kaliteli bireyler olarak atılması için ihtiyaç duyulan her şeyi sunmak için çalışıyoruz. Gençlerimizle bir araya gelerek bizden beklentilerini öğrenip bunları hayata geçirmek temel amacımız. Bu nedenle atılan imza ülkemizin geleceğine yapılan büyük bir yatırım” dedi.
Rektör Demir: “En Önemli Yatırım İnsana Yapılan Yatırımdır”
En önemli yatırımın insana yapılan yapılan yatırım olduğunu ve bu konu üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğine dikkat çeken Rektör Demir, gençlerin kariyer hedeflerine ve onların yol haritalarına rehberlik edebilmenin çok kıymetli olduğunu söyledi. Sadece üniversitemiz ve şehrimizde bulunan gençlerimizin değil, bölgemizdeki gençlerimizin de geleceğini düşünerek çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Rektör Demir, bu projelerle gençlerin kendi geleceklerine yönelik önemli bir kazanım elde ettiğini sözlerine ekledi.  


Vali Canalp: “İnsanların Ellerindeki En Önemli İmkân Eğitimdir”
Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, eğitimin önemine değinerek eğitim sayesinde insanların hayatlarının değişebileceğini söyledi. Türkiye’deki fırsat eşitliğinin, sosyal mobilizasyonu sağlamadaki en önemli unsurlarından bir tanesinin üniversite sınavı olduğunu ifade eden Vali Canalp, fırsat eşitsizlikleri olsa bile azim, beceri ve kabiliyetin başarıyı getireceğini belirtti. Öğrencilerin geniş bir vizyon ortaya koyabilmeleri ve ufuklarını açabilmeleri için bu projenin çok önemli olduğunu anlatan Vali Canalp, 7 bin 600 öğrencinin yepyeni hayaller kurabilmesi için onlara rol model olan akademisyenlere emeklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
İmza töreninin ardından belge takdiminin yapılması ile program sona erdi.