23
Ekim
2023
Akademisyen- Öğrenci Buluşmalarında Bu Hafta

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Üniversitemiz ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” kapsamında 16 Ekim- 20 Ekim 2023 tarihleri arasında 7 buluşma gerçekleştirildi. Bu kapsamda:


16 Ekim 2023 tarihinde Doç. Dr. Mehmet Nurullah AKTAŞ “Kur'an'ın Hayata Bakışı” konulu sunumuyla Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.
16 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen bir diğer buluşmada ise Batman Spor Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Doç. Dr. Zühal KILINÇ, “Olimpizm ve Spor Kültürü” konulu bir eğitim verdi.



17 Ekim 2023 tarihinde “Teknoparklar ve Ar-Ge” konulu sunumuyla Dr. Öğr. Üyesi Abdulkerim ÖZTEKİN, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerine misafir oldu.



Yine 17 Ekim 2023 tarihinde Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Doç. Dr. Reşit ÇAKMAK, “Sağlıkta İletişim” adlı sunumu gerçekleştirdi.



18 Ekim 2023 tarihinde Gültepe Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Doç. Dr. Yusuf ÇINAR, “Uluslararası ilişkilerde Diplomasi ve Semboller” konulu bir eğitim verdi.



18 Ekim 2023 tarihli bir diğer buluşmada Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine misafir olan Doç. Dr. Ferhat KORKMAZ, “Dil ve Kültür” konulu konferansını gerçekleştirdi.



Haftanın son buluşmasında 19 Ekim 2023 tarihinde Doç. Dr. İslam GÖKALP “Neden İnşaat Mühendisliği?” konulu sunumu ile Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.



Konuşmalarının akabinde öğrencilerin sorularını yanıtlayan akademisyenlerimiz, katılan öğrencilere Aziz Sancar’ın Kendi Kaleminden Hayatı ve Bilimi kitabını hediye etti.