24
Mayıs
2024
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak Üniversitemizdeydi

Üniversitemiz ev sahipliğinde, "Geleceğe Işık Tutan: Gerçek Hayattan Zorluklarla Barışık Bir Yaşam Serüveni" adlı konferans gerçekleşti. 24 Mayıs 2024 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak konuk konuşmacı olarak katıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir başta olmak üzere birçok akademisyen ve öğrenci, programa yoğun ilgi gösterdi.


 
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Demir, etkinlikte yaptığı konuşmada; "Bugün burada, geleceğe ışık tutan ve gerçek hayattan zorluklarla nasıl başa çıkılacağını anlatan bu değerli konferansta sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Üniversite olarak, öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin sadece akademik başarılarla değil, aynı zamanda hayatın zorluklarına karşı dirençli ve çözüm odaklı bireyler olarak yetişmesini önemsiyoruz. Bu tür etkinlikler, hepimize ilham veriyor ve birlikte daha güçlü bir gelecek inşa etmemize katkı sağlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Sevim Sayım Madak'a katkıları için teşekkür eder, tüm katılımcılara verimli bir program dilerim" ifadelerine yer verdi.
 


Bakan Yardımcısı Sayın Madak konuşmasında; ‘’Başarı kavramı herkes için farklı anlamlar taşıyabilir. Bu yüzden başarıyı farklı şekilde ele alarak, zorluklarla barışık bir yaşam sürdürmenin önemini vurgulamak istiyorum. Başarı, kişisel bir yolculuktur ve her bireyin bu yolculukta karşılaştığı zorluklar, onu şekillendirir. Köyde başlayan hayatımda birçok zorlukla karşılaştım. Fakat bu zorluklar beni güçlendirdi, sabretmeyi ve azmetmeyi öğretti. İlerleyen yıllarda, bu tecrübelerim sayesinde birçok engelin üstesinden gelmeyi başardım. Şimdi, geçmişime dönüp baktığımda, her bir zorluğun bana kattığı değeri daha iyi anlıyorum’’ ifadelerini belirterek öğrencilere yaşadıkları zorlukların onları yollarından etmemesi gerektiğini tavsiye etti.
 


Program sonunda, Rektör Demir, katkılarından dolayı Dr. Sevim Sayım Madak'a hediyelerini takdim etti. Konferans, katılımcılardan büyük beğeni topladı ve verimli bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti.