24
Mart
2022
Üniversitemiz Büyük Zaferin 100.Yılında Uluslararası Sempozyuma Ev Sahipliği Yapacak

Kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini artıran ve fiziki olanaklarını her geçen gün geliştirerek hızla büyümeye devam eden üniversitemiz, birçok farklı alanda gerçekleştirilen bilimsel faaliyetlerle akademik dünyaya katkı sağlamaya devam ediyor. 
2022 yılının Büyük Taarruz’un 100. yılı olması sebebiyle Cumhuriyet tarihi araştırmalarının en prestijli kurumlarından Atatürk Araştırma Merkezi, Batman Valiliği ve Batman Üniversitesi ortaklığında 8-10 Haziran 2022 tarihleri arasında "Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı" Uluslararası Sempozyumu üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek.



Büyük Zaferin 100. yılında böylesine önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacaklarından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bu tür etkinliklerin hadisenin yaşandığı bölgelerde gerçekleştirildiğini; Cumhuriyet döneminde petrolün bulunması ile birlikte ortaya çıkmış Cumhuriyet’in en genç şehri olan Batman’da bu organizasyonu gerçekleştirip Büyük Taarruz’a Güneydoğu Anadolu’dan katılarak bu kutlu zaferin kazanılmasında pay sahibi olan şehit ve gazilerimizi yad etmek istediklerini belirtti. Sempozyumun bir zafer havasında geçmesi için tüm organizasyonun titizlikle planlandığını belirten Rektör Demir, Milli Mücadele tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan Büyük Taarruzun her yönüyle ortaya konulması için araştırmacıları Batman’da ağırlamaktan gurur duyacaklarını ifade etti.  
Sempozyum ile ilgili tüm güncel bilgilere https://batman.edu.tr/Birimler/buyukzafer adresinden ulaşabilirsiniz.