20
Ocak
2022
TRC3 Bölgesi Üniversiteleri Arasında Bölgesel Kalkınmaya Destek İçin Bir Protokol İmzalandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin TRC3 Bölgesi içerisinde yer alan Üniversitemiz, Mardin Artuklu Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi arasında Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğinde bir protokol imzalandı. Üniversitemiz ev sahipliğinde 18 Ocak 2022 tarihinde imzalanan protokole Batman Valisi Hulusi Şahin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı katıldı.
 


İmzalanan protokol ile yükseköğretim kurumları olarak yüksek düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yapmak, bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda gelişime ve kalkınmaya destek olmak amaçlanıyor.
Protokol kapsamında TRC3 Bölgesi üniversiteleri arasında bilimsel ve teknolojik araştırmalar, bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler, kütüphane, laboratuvar, öğrenci kulüpleri ve toplulukları, ön lisans, lisans ve lisansüstü program anlaşmaları, TEKNOKENT, proje hazırlama ve ihtisaslaşma ile üye üniversitelerin ihtisası gibi faaliyetlerde iş birliği sağlanacak.
 


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite olarak bölgesel kalkınmaya destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Protokol ile üniversitemizin ve bölgemizin kalkınmasını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Rektör Demir, aynı zamanda bölge üniversiteleriyle bu sayede ilişkilerin daha da geliştirileceğini söyledi. Bölgesel kalkınmaya her anlamda destek vermek ve enerji alanında pilot üniversite misyonuyla bölgesel gelişmede sürdürülebilirliği sağlamak adına yapılan her çalışmada yer almaktan memnun olduklarını belirten Rektör Demir, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmak için bu protokolü önemsediklerini sözlerine ekledi.