Rektör Demir Depremin Ardından Üniversitemizde Yapılan Son Çalışmaları TRT GAP Radyosunda Anlattı

Deprem felaketinin ardından bir dizi çalışmayı hayata geçiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, 8 Mart 2023 tarihinde TRT GAP Radyosunda yayınlanan Bölge Gündemi programına katıldı. Rektör Demir programda, depremden etkilenen illerimizde bulunan vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen yardım kampanyaları ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Rektör Demir: “Vatandaşlarımızla Yardımlaşmaya Devam Etmek, Vicdani Bir Sorumluluktur”
Depremin hemen ardından üniversitemizde yardım kampanyalarının başlatıldığını belirten Rektör Demir, tekstil firmalarının bağışladıkları kumaşlarla gönüllüler tarafından üniversitemizdeki tekstil atölyelerinde dikilen tunik, tayt, bluz ve pijama gibi tekstil ürünlerinin depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere deprem bölgelerine gönderildiğini söyledi. Daha önce de üniversitemizdeki kimya atölyelerinde üretilen sıvı sabunların, deprem bölgelerine gönderildiğini kaydeden Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sıvı sabun üretimine devam ediyoruz. Firmalardan kumaş bağışları geldikçe de tekstil ürünlerinin dikimini aralıksız sürdüreceğiz. Ayrıca depremden olumsuz etkilenen ve Batman’da misafir edilen çocuklara yönelik Kozluk Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz tarafından psikososyal etkinlikler düzenledik. Yine öğretim üyelerimiz, çocuklara yönelik terapi programları düzenlediler. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın bizlere ihtiyacı var. Vatandaşlarımızla yardımlaşmaya devam etmek, vicdani bir sorumluluktur. Herkesin elinden geldiğince yardım etmeye devam etmesi gerekiyor. Aziz milletimizin bu zor günleri birlik ve beraberlik duygusu ile atlatacağına yürekten inanıyorum. Bu nedenle duyarlılık gösteren tüm milletimize, bize desten veren tüm firmalara, gönüllü akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”