''Vergi Müfettişliği ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleği" Konferansı düzenlendi.
05 Nisan 2022, Salı
"Vergi Müfettişliği ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleği" konulu konferans Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda Yeminli Mali Müşavir(YMM) Ali Ural tarafından verildi.

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü tarafından organize edilen "Vergi Müfettişliği ve Yeminli Mali Müşavirlik Mesleği" konulu konferansa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzel, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Ceylan, Öğr. Gör. Dr. Suat Okay, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yıldırmaz,  Öğr. Gör. Nurullah Şaşmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta selamlama konuşması yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, "Sevgili öğrenciler kariyer adımlarınızı şimdiden planlayın. Hedeflerinizi oluşturun. Bu hedeflere ulaşmak için adımlarını ayarlayın. Hedeflerinizle uyumlu kurslara, seminerlere, konferanslara katılın ve kişisel gelişiminize önem verin. İşverenler donanımlı personeller ile çalışmak ister. Bu nedenle kendinizi sürekli geliştirin.” dedi.

Öğrencilerin stajlarda kazanacağı deneyimlerin önemli olduğunu belirten YMM Ali Ural, “Her mesleğin zorlukları vardır. Eğer yapacağız mesleği severseniz zorlukları aşmak kolay olur. Başarılı olmak istiyorsanız azimle, yılmadan çalışmalısınız.” dedi.

Konferansta Yeminli Mali Müşavir(YMM) Ali Ural, öğrencilere Muhasebe, maliye, vergi müfettişliği, serbest muhasebecilik ve yeminli mali müşavirlik konularında bilgiler vererek öğrencilerin sorularını cevapladı.