​Sosyal Bilimler MYO Özel Güvenlik Öğrencilerine Uygulamalı Eğitimler Verildi
26 Mayıs 2024,
2023-2024 akademik yılı bahar döneminde, üniversitemizin Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Özel Güvenlik Programı öğrencileri için birçok önemli etkinlik ve eğitim düzenlendi. Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetler, öğrencilerin pratik bilgilerini artırarak mesleki becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Üniversitemiz ve AFAD Batman İl Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen doğal afetlere müdahale ve korunma eğitiminde, özel güvenlik öğrencilerine kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim sonunda her bir öğrenci AFAD gönüllüsü olarak kaydedildi. Bu önemli adım, öğrencilerin hem teorik hem de pratik alanda daha donanımlı hale gelmelerine katkı sağladı.

Güvenlik Sistemleri ve Cihazları dersi kapsamında, Batı Raman Kampüsü Rektörlük Binasında bulunan Kapalı Devre Görüntü ve Kayıt Sistemleri odasında uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Bu uygulama dersine, üniversitemizin Güvenlik Amiri Osman Görkem ve Özel Güvenlik Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Mustafa İnal, Öğr. Gör. Abdullah Yüksel ve Öğr. Gör. Suat Zor katılarak öğrencilerimize destek verdiler. Öğrenciler, kapalı devre görüntü sistemlerinin kurulumu, işletilmesi ve bakımı hakkında pratik bilgi edindiler.

Yangın Güvenliği dersi çerçevesinde, Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliği ile öğrencilerimize uygulamalı yangın güvenliği eğitimi verildi. Bu eğitimde, yangın önleme ve yangın anında yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgi sahibi oldular ve itfaiye ekipmanlarını kullanarak yangın söndürme tatbikatları gerçekleştirdiler.

Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, “Bu tür eğitimler, özel güvenlik öğrencilerimizin alanlarındaki bilgi ve becerilerini pekiştirmeleri açısından büyük önem taşıyor. Üniversitemiz, öğrencilerimizin mesleki hayatlarına en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamak amacıyla benzer etkinlikleri ve iş birliklerini sürdürmeye devam edecektir. Emeği geçen akademisyenlerimize ve ilgili kamu kurumu yetkililerine teşekkür ederim.” dedi.