Sosyal Bilimler MYO’dan Toplumsal Katkı Çalışmalarına Devam
03 Nisan 2024, Çarşamba
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, toplumsal sorumluluk bilincini öne çıkararak örnek bir projeye daha imza attı.



Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan annelerin yanında kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için önemli bir çalışmaya imza atıldı. Projenin sürdürülebilirliği ve etkinliğinin arttırılması açısından Sosyal Bilimler MYO  Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri ile öğretim elemanları tarafından çocuklara ve annelerine yönelik farklı etkinlikler düzenlendi.  Drama, kukla gösterisi, palyaço gösterisi, dans gösterisi ve çocuklara yönelik eğitici oyunların yapıldığı ve çocukların yüzlerinin boyandığı etkinliğe katılan çocuklar ve anneleri eğlenceli anlar yaşadı. Çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerinin korunması, bilişsel-duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla anne-çocuk temalı bir drama etkinliği düzenlendi.

 Çocuklara yönelik eğitim ve gelişim olanaklarını artırmayı amaçlayan proje, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı dersleri kapsamında geliştirildi.  Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ferhat Korkmaz, “Geçtiğimiz günlerde çocuklarımız için çeşitli eğitici materyal ve oyuncak temin etmiştik. Bu defa aynı dezavantajlı gruplara moral sağlamak amacıyla öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız tarafından çok değerli bir çalışma ortaya konuldu. Çocuklarımızın sevincine ortak olduk. Evlatlarımıza katkı veren bütün öğrenci ve öğretim elemanlarımızı tekrar kutluyor, çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimlerinin korunması, bilişsel-duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi bağlamında benzer sosyal sorumluluk projelerini daha ileri taşımak istiyoruz” dedi.
Sosyal Bilimler MYO öğretim elemanları Öğr. Gör. Suna Deniz ve Öğr. Gör. Gamze Acıbal ise çocukların gelişimine katkı sağlayan bu tür etkinlikler ile çocukların yaşamlarının kısıtlı olduğu bir ortamda büyümek zorunda kaldıkları durumları hafiflettiğini, erken çocukluk döneminde aldıkları destek ve eğitim sayesinde ileride daha olumlu sosyal ve duygusal yetkinliklere sahip olmalarını sağladığını ve bu etkinlikler cezaevindeki annelerle çocukları arasındaki bağı güçlendirerek  olumlu bir ortamın oluşmasına yardımcı olduğunu dile getirdiler.