Sosyal Bilimler MYO’dan Anlamlı Sosyal Sorumluluk Projesi
09 Ocak 2024, Salı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, toplumsal sorumluluk bilincini öne çıkararak örnek bir projeye imza attı. Cezaevinde bulunan kadınların yanında kalmak zorunda olan 0-6 yaş arası çocuklar için önemli bir adım atıldı. Bu çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerinin korunması, bilişsel-duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla çeşitli eğitim materyalleri ve oyuncaklar sağlandı.
 
Cezaevindeki kadınların çocuklarına yönelik eğitim ve gelişim olanaklarını artırmayı amaçlayan proje, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin ders uygulamaları kapsamında gerçekleştirildi. Öğrenciler, cezaevinde kalmak zorunda olan çocuklar için boyama kitapları, hikâye kitapları ve psiko-motor becerileri ile zihinsel gelişimlerine katkıda bulunacak oyuncaklar hazırladı.

Konuyla ilgili konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferhat Korkmaz, “Çocuklarımıza, evlatlarımıza katkı veren bütün öğrenci ve hocalarımızı tebrik ediyor, çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimlerinin korunması, bilişsel-duygusal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi bağlamında yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz.” dedi. 

Sosyal Bilimler MYO öğretim elemanlarının destekleri ve öğrencierinin katkıları temin edilen materyal ve oyuncaklar, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu/Çocuk Gelişimi Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Suna Deniz ve Öğr. Gör. Gamze Acıbal tarafından Batman M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürlüğüne teslim edildi.