Kozluk MYO İnşaat Bölümü Öğrencilerinden Ilısu Barajı ve HES’e Teknik Gezi
02 Aralık 2025, Salı

Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölüm öğrencileri, yürütülen proje kapsamında 28 Kasım 2025 Cuma günü Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ne teknik gezi gerçekleştirdi. Gezi, öğrencilerin baraj yapıları, hidroelektrik enerji üretim süreçleri ve büyük ölçekli mühendislik uygulamalarını yerinde incelemeleri amacıyla düzenlendi.
Teknik gezi sırasında öğrenciler; baraj gövdesi, dolgu yapısı, su alma yapıları, santral binası, kontrol odaları ve enerji üretim üniteleri hakkında sahada görevli mühendislerden kapsamlı bilgiler aldı. Bu sayede teorik derslerde edinilen bilgilerin gerçek mühendislik uygulamalarıyla bütünleştirilmesi sağlandı.
Kozluk MYO olarak teknik gezinin gerçekleştirilmesine verdikleri değerli desteklerinden dolayı DSİ 16. Bölge Müdürü Sayın Muharrem Demir’e, EÜAŞ Ilısu HES İşletme Müdürü Sayın Mustafa Kurtaran’a ve tüm teknik ekibe teşekkür ederiz.
Ayrıca sahadaki incelemelerde öğrencilerimize birebir eşlik ederek güvenli ve verimli bir teknik gezi yürütülmesine önemli katkı sağlayan Sayın Latif Alkan ve Önder Çiçek’e de teşekkürlerimizi sunarız.
Bu gezi, ilgili proje kapsamında düzenlenmiş olup öğrencilerimizin uygulamalı öğrenme süreçlerine verilen önemin bir göstergesidir. Teknik gezinin gerçekleştirilmesine yönelik destekleri ve katkıları dolayısıyla Batman Üniversitesi yönetimine ayrıca teşekkür ederiz.
Kozluk MYO olarak öğrenci merkezli teknik gezilere, saha incelemelerine ve sektörel iş birliklerine devam edeceğiz.