Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri İçin “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Gerçekleştirildi
03 Ocak 2024, Çarşamba

Diş Hekimliği Fakültemizin ilk öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi. 22 Kasım 2023 tarihinde merkez kampüs konferans salonunda düzenlenen törende Üniveritemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla, Batman Diş Hekimleri Odası Başkanı Yekta Ekmen, Batman Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Mahsum Ekinci, Batman Ağız ve Diş Sağlığı Başhekim Yardımıcısı Cihan Yanık, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşması yapan üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. Veysel Eratilla, bölüm olarak her zaman kaliteyi, başarıyı ve insani değerleri ön planda tutmayı hedeflediklerini vurgulayarak, öğrencilerin ilk kez giydikleri hekimlik önlüğünün anlamı ve önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Diş hekimliği gibi insana dokunan mesleklerde insani meziyetler çok daha öne çıkıyor. Bu nedenle bir diş hekiminin iyi kalpli, dürüst, güvenilir, temiz, ahlaklı bir insan olmak gibi bir mecburiyeti var. Beyaz önlük sizin bu meziyetlere sahip olduğunuzu simgeler. Beyaz önlük giyme töreninin arkasında yatan asıl gerçek budur. Biz iyi bir hekim olmanın yanında çağı anlama, hayatı anlama, insanı anlamaya kafa yoracağız ve bunu çok önemseyerek yapacağız. Çünkü hekimliğin anlamı içinde şifa dağıtmak kadar doğru hüküm vermek ve ahlaki etik bir duruş sergilemek de var. Öğrencilerimizin bu gün beyaz önlük giyerek gittikleri yolu bizim etik hassasiyetimiz, etik duruşumuz aydınlatacak.” şeklinde konuştu.

Rektör Demir yaptığı konuşmada üniversitemizde Diş Hekimliği Fakültesinin henüz 2 yaşında olmasına rağmen fakülte hocalarının alanında uzman ve yetenekli olduklarını belirtti. Bu konuda öğrencilerin şanslı olduklarını ifade eden Demir öğrencilerin önlük giyme törenleri için, “Meslek seçimi kimliği, geleceği ve yaşamı şekillendiren en önemli kararlar arasında yer alır. Bugün yapılan önlük giyme töreni ile mezun olduğunuzda sizin de yer alacağınız Diş Hekimliği mesleğine resmi olarak kabulünüz simgeleniyor, attığınız bu ilk adım; zorlu, yorucu ve üst düzey fedakârlık gerektiren, meslek hayatınız boyunca devam edecek, sonu olmayan bir eğitim sürecinin başlangıcı olacak. Hepinize başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Valimizin Eşi Dr. Ayten Canalp, Rektörümüz Prof. Dr. İdris Demir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratilla, Batman Diş Hekimleri Odası Başkanı Yekta Ekmen, Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Mahsum Ekinci, Başhekim Yardımcısı Cihan Yanık ve fakülte öğretim üyelerinin öğrencilere önlük giydirilmesinin ardından, yemin töreni yapıldı. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin üzerine program sona erdi.