Teknik Gezi
12 Mart 2024, Salı
     Organik tarım programı öğrencilerimiz Fernas Gıda bünyesinde yer alan LAVİ marka meyve suyu üretiminin yapıldığı fabrikaya teknik gezi düzenledi. Geziye okulumuz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İrem SÜSLÜ ve Öğr. Gör. Dr. Veysel AYDIN’ın yanı sıra Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mühendisi Dr. Nedim Sakçı, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, Mimar Sinan Anaokulu Müdür Yardımcısı Filiz Örnek ve öğrencileri katıldı.

Ziraat Yüksek mühendisi Elif Özen tarafından meyve suyu üretim aşamaları ve depolama alanları ile ilgili bilgiler öğrencilere aktarıldı. Sason Meslek Yüksekokulu ve Mimar Sinan Anaokulu'nun birlikte gerçekleştirdikleri etkinlik, ilk olması ve öğrencilerin uygulama derslerinin pratiğe dönüştürülmesi bakımından önem arz etmektedir. Teknik bilgi ve deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşan LAVİ meyve suyu fabrikası çalışanlarına teşekkür edildikten sonra etkinlik sona erdi.