Organik Tarım Programı Öğrencilerimiz Çilek Bahçelerine Teknik Gezi Düzenledi
06 Haziran 2022, Pazartesi
                    Sason Meslek Yüksekokulu, Organik Tarım Programı 1. sınıf öğrencileri uygulamalı dersler kapsamında Sason ilçemizdeki çilek bahçelerine teknik gezi düzenledi. Meslek Yüksekokul müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Selçuk KURU ve Öğr. Gör. Dr. Gülşah DOĞAN nezaretinde gerçekleşen programda, çilek yetiştiriciliği konusunda bilgi verilen öğrenciler çilek bahçelerinde yapılan tarımsal uygulamaları yerinde inceleme fırsatı buldular. Çilek meyvesinin Batman’ın ilk coğrafi işaret belgesi alan ürün olduğunu belirten KURU, “yüksekokulumuzda verilen teorik derslerdeki bilgilerin pratikte uygulanabilirliğini göstermek amacıyla çilek bahçesine gezi düzenledik. Çilek yetiştiriciliği, bakımı, ve hastalıkları konularında genel olarak dikkat edilmesi gereken hususları öğrencilerle birlikte yerinde inceleme fırsatı bulduklarını” ifade etti. Teknik gezi kapsamında Çilek yetiştiriciliği aşamaları hakkında öğrencilere bilgi veren Sason Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Yüksel Yalçın BOZKURT, ilçemiz de önemli bir yeri olan Sason çileği konusunda düzenlenmiş olan teknik geziden memnuniyet duyduklarını ifade etti.