Organik Tarım Programı Öğrencilerimiz Coğrafi İşaretli Sason Çileği Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Eğitimine Katıldı.
27 Mart 2022,

Tarım İl Müdürlüğü koordinasyonunda ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finans desteğiyle "Yenilikçi Tarım Teknolojileri Eğitimi ve Geleceğe Güven Projesi" kapsamında, Sason ilçemizde, "Coğrafi İşaretli Sason Çileği Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Eğitimi" Düzenlendi. Sason Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen eğitime; Batman Üniversitesi Sason Meslek Yüksekokulu hocaları Öğr. Gör. Mehtap ANDIRMAN, Öğr. Gör. Esra OKUDUR, Tarım İl Müdürü Mehmet Gün, Şube Müdürleri, İlçe Müdürü, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisleri Gülten Nisan OZAN, Bilal YAKUT ve Murat GÜLMEZ, teknik personeller, Organik Tarım 1. Sınıf öğrencileri ve Sason çilek üreticileri katılım sağladı. Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisleri Gülten Nisan OZAN, Bilal YAKUT ve Murat GÜLMEZ tarafından, öğrencilerimize ve çilek üreticilerine, "Coğrafi İşaretli Sason Çileği Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Eğitimi" ile ilgili slayt şeklinde bir sunum yapıldı. Eğitimin sonunda, İl Müdürü Mehmet Gün ve Şube Müdürleri tarafından eğitime katılım sağlayan öğrencilere ve çiftçilere, katılım belgesi ve iş tulumu verildi. Ayrıca eğitime katılım sağlayan öğrenci ve çiftçilere yemek ikramında bulunuldu.