Eser Koruma Programı Öğrencileri Müze Ziyareti
21 Aralık 2021, Salı

Zengin bir mirasa sahip olan Batman kenti ve yakın çevresi, günümüze dek ulaşan eşsiz kültürel değerleri barındırmış ve Anadolu ile Mezopotamya uygarlıkları arasında önemli bir kavşak noktası olmuştur. Bu nedenle kadim Batman şehri, zengin kültürel dokusu ile ülkemizin en gözde kentlerinden biridir. Bu kapsamda Üniversitemizin Sason Eser Koruma Programı öğrencileri Genel Arkeoloji dersi kapsamında ortak geçmişin, tarihin ve evrensel kültürel değerlerin paylaşılması aşamasında önemli bir misyona sahip olan halka açık, çalışma, eğitim ve eğlendirme amacıyla; toplumların, bilim ve sanat ürünleri ile yeraltı ve yerüstü zenginliklerini koruyan, araştıran, sergileyen Batman Müzesi’ni ziyaret ettiler. Eser Koruma Programı öğrencileri kendi alanları kapsamında evrensel değere sahip kültürel değerleri koruma,  tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların somut bir örneği olan müzede, eserleri yerinde görerek detaylı bilgi edindiler.