Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali Kutlandı
21 Ekim 2025, Salı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sason Bal, Ceviz ve Çilek Festivali, renkli etkinlikleri ve dikkat çeken ürünleriyle büyük ilgi gördü. Festival kapsamında, Sason Meslek Yüksekokulu’nun paydaşı olduğu “Örnek İlçe, Örnek Ürün” projesi çerçevesinde üretilen organik Sason balı, açık artırmada rekor fiyata satıldı. Balın kilogramı 340.000 TL’den alıcı buldu.

Festival alanında bal, ceviz, çilek ve Sason’a özgü birçok yöresel ürün sergilendi. Katılımcılar, bölgenin doğal zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinlikler kapsamında düzenlenen “En İyi Bal Yarışması’nın jürisinde yer alan Sason Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Selçuk Kuru ve Öğr. Gör. Dr. Veysel Aydın’a Batman Valisi Ekrem Canalp tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Festival, sevilen sanatçı Manuş Baba’nın konseriyle sona erdi. Katılımcılar, müzik ve doğanın iç içe geçtiği bu özel etkinlikte unutulmaz anlar yaşadı.