Organik Tarım Programı Teknik Gezi
19 Aralık 2023, Salı
Organik Tarım Programı 2. sınıf öğrencilerimize uygulama dersi kapsamında Batman il merkezine bağlı Bayraklı Köyü’ne teknik gezi düzenlendi. Öğretim görevlisi İrem Süslü nezaretinde gerçekleşen ziyarette siirt fıstığı üretimi hakkında bilgi verildi. Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinden Dr. Nedim Sakçı ve Zir. Müh. Ahmet Kavak, fıstık bahçesinde toprak analizi için numune alma örnekleri, kapama fıstık bahçesi kurulumu ve bahçe bakımı hakkında öğrencilere bilgi verdi. Ayrıca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kudbeddin Tekin tarafından da şubenin işleyiş ve görevleri anlatıldı. Saha gözlemlerinden sonra Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü laboratuvarına geçilerek Dr. Ayşegül Tavukçu ve Zir. Müh. Ebru Altan tarafından laboratuvar da zararlılar hakkında genel bilgiler verildi.